News

Sătenii de pe malul românesc al Dunării, speriați de bombardamentele de la Ismail. Precizările MApN. Update

Sătenii de pe malul românesc al Dunării au trecut prin momente de panică, miercuri dimineață, când au avut loc bombardamentele de la Ismail.
03.08.2023 | 17:01
Satenii de pe malul romanesc al Dunarii speriati de bombardamentele de la Ismail Precizarile MApN Update
Cum au trăit sătenii de pe malul românesc al Dunării bombardamentele de la Ismail. Momente de panică. Sursa foto: Twitter / BBC /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
03-08-2023
14:13

MApN a făcut verificări la Ceatalchioi, după atacul din Ismail. Autoritățile neagă căderea unei drone în Tulcea

Joi, 3 august, Ministerul Apărării Naționale (MApN) s-a autosesizat cu privire la informațiile făcute în spațiul public de reprezentanții autorităților comunei Ceatalchioi, jud. Tulcea.

Au existat suspiciuni legate de căderea accidentală pe teritoriul României a unor părți dintr-o dronă implicată în atacurile efectuate în 2 august de forțele ruse împotriva infrastructurii portului ucrainean de la Dunăre, Ismail.

”O echipă de specialiști din cadrul Forțelor Aeriene Române s-a deplasat în cursul acestei zile la fața locului pentru a investiga situațiile semnalate. Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate”, anunță MApN, într-un comunicat

 

Au fost momente terifiante pentru sătenii de pe malul românesc al Dunării, în urmă cu o zi, atunci când au avut loc bombardamentele rușilor la portul ucrainean Ismail.

Cum au trăit sătenii de pe malul românesc al Dunării bombardamentele de la Ismail. Momente de panică

Miercuri, 2 august, în jurul orei 3.00 a.m., Rusia a atacat din nou cu drone kamikaze portul Ismail, lângă granița cu România. Exploziile puternice au distrus zeci de mii de tone de grâne. În momentul atacului, în portul ucrainean se aflau șapte nave administrate de armatori români.

ADVERTISEMENT

Nu doar marinarii români au trecut prin momente de panică, ci și sătenii de pe malul românesc al Dunării. La o zi după bombardamente, Tudor Cernega, primarul comunei Ceatalchioi, din Tulcea, a povestit momentele terifiante prin care au trecut localnicii.

Panica a fost mare din toate punctele de vedere. Mai întâi din cauza exploziilor puternice, unele distrugând geamurile locuințelor, iar apoi din cauza focurilor de mitralieră trase spre aceste aparate.

ADVERTISEMENT

Edilul din Ceatalchioi adaugă că sătenii au povestit faptul că dronele au trecut pe deasupra caselor lor. Mai mult, oamenii afirmă că una ar fi căzut în pădure, pe teritoriul românesc. Ca urmare a acestor afirmații, au fost declanșate căutări. Până în prezent, nu au fost găsite însă resturi de dronă, a punctat primarul.

”Localnicii confirmă mai mulți că dronele au trecut în linie dreaptă pe deasupra locuințelor din Ceatalchioi. Teama e foarte mare. Nu a fost găsită nicio dronă prăbușită. Există mărturia unor localnici, marinari, că o dronă ar fi căzut în pădure. S-a căutat, dar nu s-a găsit nimic.

ADVERTISEMENT

Nici nu ai cum în desișul ăla de pădure. Faptul că au trecut dronele pe deasupra locuințelor, mai mulți confirmă că dronele au venit din mai multe direcții pentru a deruta apărarea antiaeriană. Când a ajuns zvonul că drona a căzut pe teritoriul nostru s-a creat panică, pentru că precizia lor nu e mare.

Oamenii s-au speriat, s-au spart geamuri deoarece fiind o zonă mlăștinoasă, unda de șoc s-a propagat foarte puternic, creând impresia unui cutremur. Când s-a văzut că se trag mitraliere, panica a fost foarte mare. Nu au mai fost astfel de probleme. Au mai fost trase rachete dar nu așa aproape. Acum s-a tras la 300 de metri de casa omului”, a povestit primarul, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Au trecut dronele rusești prin spațiul aerian al României? Ce spune MApN

Așadar, potrivit localnicilor tulceni, unele drone lansate de Rusia ar fi trecut pe deasupra locuințelor lor din județul Tulcea. Dacă astfel de lucruri sunt adevărate, asta înseamnă că unele dintre proiectilele lansate de Rusia au trecut prin spațiul aerian al României.

MApN infirmă astfel de informații. Miercuri, Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat în care se referea la “atacurile executate în cursul nopții trecute, care au vizat elemente de infrastructură portuară din zona Ismail, în apropierea granițelor României”.

Din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, preciza comunicatul MApN.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Dispariție misterioasă" a unui model de talie internațională, imediat după ce noul iubit s-a convertit la islam
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde