Life

Satul de-o frumusețe ireală din România unde nu mai locuiește nimeni. Metrul pătrat de teren se vinde cu un leu

Localitatea superbă din țara noastră care nu mai are niciun locuitor. Aici un singur metru pătrat de pământ poate fi cumpărat cu un leu.
07.01.2024 | 16:20
Satul deo frumusete ireala din Romania unde nu mai locuieste nimeni Metrul patrat de teren se vinde cu un leu
Localitatea superbă din țara noastră care nu mai are niciun locuitor. Aici un singur metru pătrat poate fi cumpărat cu un leu. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Satul de-o frumusețe ireală din România unde nu mai locuiește nimeni. Metrul pătrat de teren se vinde cu un leu. Primarul a dezvăluit care sunt avantajele și dezavantajele pe care le găsesc oamenii în această regiune.

Localitatea superbă din țara noastră care nu mai are niciun locuitor. Aici un singur metru pătrat de pământ poate fi cumpărat cu un leu

Localitatea superbă din țara noastră care nu mai are niciun locuitor. Aici un singur metru pătrat poate fi cumpărat cu un leu. Satul se numește Gresia și aparține de comuna Starchiojd, împreună cu alte cinci așezări rurale.

ADVERTISEMENT

Se află în partea de nord-est a județului Prahova, fiind unul impresionant datorită peisajelor și frumuseții naturale. Din păcate, de câțiva ani aici nu mai stă nicio persoană, după ce anterior au locuit 8 oameni.

La recensământul din 2002 populația din localitatea aflată la o altitudine medie de 601 m față de nivelul mării, era de 8 locuitori, iar cel din 2021 consemnase o singură persoană. Ultima bătrână s-a stins din viață în urmă cu 2 ani.

ADVERTISEMENT

Primarul comunei Starchiojd, Cornel Gârbea, a dezvăluit că din toate casele numai două mai „stau în picioare”. Edilul a ținut să precizeze că localitatea a rămas pustie, un metru de pământ putând fi cumpărat cu doar 1 leu.

„Nu puțini sunt cei care ar vrea să își cumpere aici un petec de pământ pentru a se bucura de liniște și aer curat. Se negociază cu urmașii proprietarilor”, a spus primarul pentru observatorulph.ro.

ADVERTISEMENT

„Nu avem utilități, nu am avut niciodată în acest sat, ăsta e inconvenientul”, a completat Cornel Gârbea. Oamenii care au trăit în satul Gresia nu au avut niciodată curent electric, gaze și apă curentă, însă locul are o frumusețe de poveste.

Ce alte sate românești au rămas fără locuitori

Satul Gresia nu este singura localitate din județul Prahova care a rămas fără oameni. Sursa menționată mai arată că, printre regiunile depopulate în momentul de față se numără și Bozieni, care aparține de comuna Fântânele.

ADVERTISEMENT

Aici mai stau doar două persoane, mamă și fiu. Plăiețu reprezintă o altă regiune uitată de lume, care aparține de comuna Măneciu. Primarul Auraș Dragomir a declarat că ultimul locuitor permanent al locului a murit la finalul anului 2023.

ADVERTISEMENT