Life

Satul românesc care îi atrage pe britanici. Prețul caselor a crescut de patru ori, dar oamenii tot vin aici

Satul românesc care îi atrage pe britanici. Oamenii s-au tot mutat aici, iar prețul caselor a crescut de patru ori în ultimii ani.
29.03.2023 | 23:04
Satul romanesc care ii atrage pe britanici Pretul caselor a crescut de patru ori dar oamenii tot vin aici
Satul românesc care îi atrage pe britanici. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Care este satul românesc care îi atrage pe britanici. În ultimii ani, prețul caselor a crescut de patru ori, dar oamenii tot vin aici. Și nu mai pleacă!

Satul românesc care îi atrage pe britanici. Unde se află

Acesta este satul care îi atrage inclusiv pe britanici și mai mulți s-au mutat aici în ultimii ani. Slon din Prahova este cel care atrage oamenii ca pe albine la miere.

ADVERTISEMENT

Acesta face parte din comuna Cerașu și este noua casă pentru mulți români și britanici. Aura și Mircea este numele primilor români care s-au mutat aici din București.

Aici au deschis o fabrică de textile și apoi s-au mutat aici și Elena și Simon, un englez mutat în România. Acesta a renunțat la cariera în domeniul de retail pentru a o urma pe soția lui la noi în țară.

ADVERTISEMENT

„Am vrut şi noi precum Aura şi Mircea să avem o viaţă simplă. Bunica mea e de aici, avea o casă pe aceeaşi stradă. Cine s-ar fi gândit? Nu m-am gândit că mă voi muta aici.  Sunt înrudită cu toţi din sat”, a povestit Elena Pătîrlăgeanu, conform Observator.

Soțul femeii spune că nici nu mai poate să lucreze la birou acum. Nici că ar mai vrea. „Nu mai am mâini de birou. Nu mai pot folosi nici amprenta să deschid telefonul”, spune britanicul.

ADVERTISEMENT

Elena și soțul ei britanic locuiesc în satul ei natal

Elena locuiește acum aproape de părinții ei, iar banii nu mai sunt o prioritate. Ea și soțul ei britanic trăiesc doar din salariul ei și ea lucrează de acasă.

„În acest moment, trăim dintr-un salariu şi e bine. Părinţii mei şi Aura ne dau lapte proaspăt, aşa că viaţa la ţară este mai ieftină decât cea de la oraş”, spune Elena.

ADVERTISEMENT

Dar dorința de a trăi la țară și de a părăsi orașele nu este străină de mulți. Un britanic pe nume Andy Hertz a înființat un grup celebru pe Facebook, după ce s a mutat într-un cătun din Hunedoara.

În șase ani, grupul lui a crescut de la 10 oameni la 250.000 de oameni, semn că tot mai mulți sunt interesați să se mute la țară.

ADVERTISEMENT