Sport

SC Popești Leordeni – Dinamo 0-1. Victorie pentru „câini” în al doilea amical cu Ovidiu Burcă pe bancă. Reacția antrenorului

Proaspăt retrogradată în Liga 2 pentru prima dată în istorie, Dinamo a obținut o nouă victorie în amicale cu Ovidiu Burcă pe bancă, 1-0 cu SC Popești Leordeni
27.07.2022 | 12:43
SC Popesti Leordeni  Dinamo 01 Victorie pentru caini in al doilea amical cu Ovidiu Burca pe banca Reactia antrenorului
Dinamo a câștigat cu 1-0 meciul amical disputat pe terenul echipei CS Popești Leordeni, din Liga 3. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
27-07-2022
10:54

Ovidiu Burcă mai cere jucători la Dinamo înainte de startul Ligii 2

La finalul amicalului cu CS Popești Leordeni, câștigat de Dinamo cu 1-0, antrenorul Ovidiu Burcă a declarat că mai are nevoie de timp și de jucători cu experineță pentru a putea face din echipa din „Ștefan cel Mare” una capabilă să se bată la promovarea în SuperLiga.

„Mă bucur că azi nu am luat gol. E important să începem de la o bună organizare. Începem să arătăm ceva, dar suntem de forma pe care mi-o doresc. Din păcate, timpul e scurt. Lucrurile sunt așa cum le știam. Acum nu are rost să spun ce am găsit aici. Dar simt că lucrurile se mișcă în direcția bună. Trebuie să construim încet, cu liniște și răbdare.

Trebuie să-i resuscitez pe jucători. Nu sunt blazați, dar nu se simt bine știind că au retrogradat. Simt că își doresc să readucă Dinamo în elita fotbalului românesc. Pas cu pas, trebuie să aducem lucrurile pe un drum normal. În prejma echipei sunt jucători de perspectivă, dar au nevoie de timp. E nevoie de întăriri. Avem jucători puțini pe care ne putem baza la ora asta. Știu că cei din conducere sunt în discuții. 

Nu e ușor să aduci jucători, pentru că lumea e speriată de instabilitatea de la club. E o mândrie să îmbraci tricoul lui Dinamo și sunt convins că sunt jucătorii care-și doresc să vină”, a declarat Ovidiu Burcă.

27-07-2022
07:51

SC Popești Leordeni - Dinamo 0-1 (V. Lazăr 35)

min. 65 – Florescu nu reușește să marcheze din poziție de unu la unu cu portarul.

min. 60 – Dinmao înscrie, dar golul este anulat corect pentru o poziție de offside.

min. 46 – La începutul reprizei secunde, la Dinamo au intrat: Cr. Ionescu, Buleică, Crețu, Gavrilă.

min. 35 – GOOL DINAMO! Vali Lazăr scapă singur, îl driblează pe portar și înscrie de la 30 de metri în poarta goală.

min. 19 – Dublă ocazie pentru Ahmed Bani! Primul șut al atacantului este bloc de un adversar, iar al doilea a fost respins de goalkeeperul gazdelor. Mingea a ajuns la Buhăescu, care a căzut în careu. Dinamo a cerut penalty, dar arbitrul Cristina Trandafir a lăsat jocul să curgă.

min. 11 – Dinamo Ratează deschiderea scorului. Vali Lazăr driblează frumos în banda stângă, dar Buhăescu nu ajunge la mingea centrată excelent de colegul său.

După ce a câștigat primul amical sub comanda lui Ovidiu Burcă, Dinamo speră să repete isprava și în meciul de verificare cu SC Popești Leordeni. Partida are loc pe terenul ilfovenilor din Liga 3. Programat miercuri, 27 iulie, de la ora 10:00, duel a început cu o întârziere de un sfert de oră. Spectatorii nu au avut permis accesul la acest meci.

SC Popești Leordeni – Dinamo, al doilea amical al verii sub comanda lui Ovidiu Burcă

Deși fanii nu au voie în tribune, un mic grup de suporteri ai roș-albilor și-au făcut apariția la teren. Aceștia au afișat două mesaje extrem de simpatice: „Ne dorim această victorie” și „Suntem cu voi”.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea meci de verificare pe care îl dispută Dinamo în era Ovidiu Burcă. În primul amical cu noul antrenor, „câinii roșii” au învins-o pe CSO Plopeni, din Liga 3, cu scorul de 2-1.

Echipa de start a lui Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Țone, Amzăr – Dudea, N. Roșu – Bordușanu, A. Bani, V. Lazăr – Buhăescu; Rezerve: Fara, Eșanu, Buleică, A. Stan, Ivanov, Zamfir, G. Crețu, Gavrilă. I. Roșu, I. Bobea, Cr. Ionescu, An. Florescu, Măgureanu, D. Daniel, Yanis Cune, Alexandru Pop; Antrenor: Ovidiu Burcă

ADVERTISEMENT

Dinamo va începe sezonul de Liga 2 pe 6 august 2022. Până atunci, echipa lui Ovidiu Burcă va mai susține un meci de verificare, cu CS Tunari.

Rezultatele lui Dinamo din pauza de vară

  • CSO Plopeni – Dinamo 1-2
  • Dinamo – FCSB A Clinceni 1-3 
  • Dinamo – Concordia Chiajna 0-1 
  • Dinamo – Unirea Slobozia 0-5
ADVERTISEMENT

Roș-albii mai pierd un jucător. Altul este în depresie

Retrogradată în Liga 2 pentru prima dată în cei 74 de ani de istorie, Dinamo nu se va mai putea baza pe serviciile lui Marco Ehmann. Ovidiu Burcă a dezvăluit că fundașul nu vrea să mai joace pentru roș-albi și nu se mai prezintă la antrenamente.

Și viitorul lui Antoni Ivanov este incert. Despre bulgar, antrenorul „câinilor roșii” a mărturisit că este în depresie.

ADVERTISEMENT

„Ehamnn și-a exprimat dorința de nu a mai continua alături de noi. Nu țin pe nimeni cu forța. Vreau jucători care să dea 100% pentru tricoul lui Dinamo. A spus că nu mai vrea să rămână alături de noi și este un subiect închis. Rămâne să se înțeleagă cu conducerea în privința rezilierii.

Am stat de vorbă cu Ivanov, îl înțeleg, e un jucător care are anumite aspirații. Are două variante: să rămână sau să existe un club care achite pentru el 50.000 de euro.

Atunci, cei din conducere îi vor da drumul să plece. El face parte din lotul nostru, l-am găsit dezamăgit, așa cum i-am găsit pe toți cei care au retrogradat anul trecut. Dar trebuie să iasă din depresie și să se reorienteze la fotbal”, a declarat Ovidiu Burcă, pentru Radio Dinamo 1948.

ADVERTISEMENT