Sport

Scandal de rasism după Lazio – Bayern Munchen 1-0. Upamecano, atacat chiar de fanii bavarezi

Este scandal la Bayern Munchen după eșecul din „optimile” Ligii Campionilor, 0-1, la Roma, contra lui Lazio. Unii fani bavarezi i-au adresat insulte rasiste lui Dayot Upamecano, vinovat la singurul gol al partidei.
15.02.2024 | 10:15
Scandal de rasism dupa Lazio  Bayern Munchen 10 Upamecano atacat chiar de fanii bavarezi
Dayot Upamecano, eliminat în Lazio - Bayern Munchen 1-0. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen traversează o perioadă de coșmar, iar miercuri a bifat al doilea meci consecutiv cu înfrângere și fără gol marcat. După 0-3 la Leverkusen, formația bavareză a cedat și la Roma, scor 0-1. Și astfel a ajuns la 5 puncte în spatele liderului Bayer Leverkusen și în pericol de eliminare încă din „optimile” Champions League.

Dayot Upamecano, victima rasismului după Lazio – Bayern Munchen 1-0. Clubul bavarez a răspuns cu un comunicat

Fanii lui Bayern Munchen sunt în căutare de vinovați și se pare că nu le mai ajunge să își verse furia doar pe Thomas Tuchel, antrenorul pe care îl vor plecat cât mai repede. Și jucătorii au fost luați la țintă, iar primul vizat a fost Dayot Upamecano. Cel care a comis un penalty în minutul 67 cu o intrare neglijentă la Isaksen, pentru care avea să fie și eliminat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, reproșurile la adresa lui Upamecano au depășit cu mult sfera fotbalului, iar unii dintre fani au ajuns la injurii rasiste. Au fost multe mesaje jignitoare la adresa francezului cu origini în Guineea-Bissau, cele mai multe pe platforma X.

“Comentariile rasiste de pe rețelele sociale împotriva lui Dayot Upamecano sunt absolut dezgustătoare. Bayern condamnă acest lucru în cei mai duri termeni posibili. Oricine face comentarii de genul acesta nu este un fan al clubului nostru. Suntem alături de tine, Upa!”, a răspuns Bayern Munchen printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Dayot Upamecano, abuzat rasial și în urmă cu un an, după Manchester City – Bayern Munchen 2023

Pentru Dayot Upamecano nu este prima dată când este victima unor abuzuri rasiale. În aprilie 2023, după ce Bayern Munchen ceda 0-3 pe terenul lui Manchester City, tot francezul era primul vizat de fani. Au fost și la acea vreme multe insulte la care clubul bavarez a fost nevoită să răspundă cu un comunicat asemănător cu cel de miercuri.

Bayern Munchen a plătit 42,5 milioane de euro în 2021, celor de la Lepizig, pentru a-l transfera pe Dayot Upamecano, ajuns la 25 de ani. Upamecano a debutat în naționala Franței în 2020, a strâns deja 17 selecții și a marcat două goluri.

ADVERTISEMENT

Dayot Upamecano va rata returul Bayern Munchen – Lazio, după ce a primit cartonaș roșu direct pentru intrarea la Isakson. În locul său a intrat la Roma olandezul De Ligt, cel care probabil va face și la retur cuplu cu Kim.

Dayot Upamecano ar putea fi titular pe terenul lui Bochum, în Bundesliga, peste 3 zile. Nu va juca împotriva lui Lazio, la Munchen

Bayern Munchen – Lazio se va juca pe 5 martie, iar formația lui Tuchel va încerca să recupereze rezultatul din tur, stabilit după un penalty transformat de Ciro Immobile. Bayern Munchen are 6 trofee Champions League în palmares, ultimul dintre ele cucerit în 2020.

ADVERTISEMENT

Până la returul cu Lazio, Bayern Munchen mai are de disputat trei meciuri în campionat, cu Bochum, Leipzig și Freiburg. Bavarezii au fost eliminați încă din turul doi în Cupa Germaniei de FC Saarbrucken, formație din eșalonul al treilea.

ADVERTISEMENT