News

Scandal în Parlament. Membrii AUR au boicotat ședința de plen. Florin Roman, amenințat cu evacuarea

A fost scandal în Parlament. Membrii AUR au protestat în plen din cauza situației moțiunii de cenzură. George Simion a avut o nouă contră cu liberalul Florin Roman.
15.09.2021 | 14:57
Scandal in Parlament Membrii AUR au boicotat sedinta de plen Florin Roman amenintat cu evacuarea
ADVERTISEMENT

Parlamentul României a fost din nou scena unor momente tensionate. Deputații și senatorii AUR au inițiat o acțiune de protest pe holurile instituției.

Înfășurați în steaguri tricolore, George Simion și colegii săi au protestat din cauza faptului că moţiunea de cenzură pe care au depus-o alături de USR PLUS nu a fost supusă dezbaterii şi votului. În consecință, aceștia nu au participat la şedinţa de plen unde mai multe proiecte de lege au primit votul final.

ADVERTISEMENT

La fel ca săptămâna trecută, George Simion a avut un nou conflict cu vicepreședintele Camerei, liberalul din ”aripa Cîțu” Florin Roman. Acesta din urmă a fost amenințat din nou cu scoaterea din sală cu chestorii.

Scandal în Parlament. Membrii AUR protest în plen față de situația moțiunii de cenzură

Parlamentarii AUR au decis să nu ia parte miercuri la ședința de vot final pe proiecte de legi, a anunțat co-liderul formațiunii, George Simion. Boicotul a fost decis ca reacție la întârzierea procedurii de vot a moțiunii depuse contra Guvernului Cîțu.

ADVERTISEMENT

Liderul formațiunii a avertizat că el și colegii săi vor intra în grevă parlamentară dacă săptămâna viitoare nu va intra la vot moțiunea de cenzură depusă alături de USR PLUS.

În filmările postate de Simion pe contul său de Facebook se observă aleșii AUR cu steaguri tricolore pe holurile Parlamentului, protestând împotriva amânării dezbaterii și votării moțiunii.

ADVERTISEMENT

”Guvernul Cîţu trebuie să plece. Moţiunea pe care am depus-o din prima zi de sesiune parlamentară trebuie supusă la vot. Se încalcă orice formă de democraţie.

În momentul ăsta democraţia a fost anulată în Parlamentul Romaniei şi protestul nostru de astăzi îl vom permanentiza de săptămâna viitoare, inclusiv în comisii, dacă preşedinţii celor două Camere nu acţionează în favoarea legilor şi în favoarea Constituţiei şi nu supun moţiunea de cenzură pe care AUR a iniţiat-o la vot.

ADVERTISEMENT

Este prima noastră formă de protest în care nu participăm la votul final. Dacă săptămâna viitoare nu intră într-un plen reunit moţiunea de cenzură şi este în continuare ţinut în braţe domnul Ciţu de această nouă majoritate parlamentară, atunci intrăm de săptămâna viitoare în grevă parlamentară.

Vom fi prezenţi, însă nu participăm la vot. E ultima formă de protest parlamentar pe care am găsit de cuviinţă să o aplicăm”, a precizat Simon, conform Agerpres.

George Simion, dispută cu Florin Roman: ”Aveți grijă că nu stați prea bine pe scaun acolo”

În timpul ședinței de plen care a avut loc miercuri, George Simion s-a contrat din nou cu deputatul Florin Roman (PNL). Acesta din urmă a condus ședința din calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Liderul AUR l-a amenințat pe Roman că va chema iar chestorii să îl evacueze, referindu-se la scandalul de săptămâna trecută.

Reamintim că joi, 9 septembrie, Florin Roman a fost evacuat de la prezidiu cu forța de parlamentarii AUR după ce a insistat să conducă ședința de plen reunit.

”Domnu’ Roman, aveți grijă că nu stați prea bine pe scaun acolo”, i-a transmis George Simion liberalului.

”Stau foarte bine domnu’ Simion”, a venit reacția din partea lui Roman.

”Asta până chem chestorii”, a amenințat, în glumă, președintele AUR.

ADVERTISEMENT