Sport

Scandal în Spania din cauza Barcelonei! Contre puternice între Joan Laporta și președintele LaLiga: „S-a votat legea ‘anti-Barca’!”

Scandal în Spania între Joan Laporta, președintele Barcelonei, și Javier Tebas, președintele LaLiga. O nouă lege l-a înfruriat pe conducătorul catalanilor.
17.06.2022 | 20:12
Scandal in Spania din cauza Barcelonei Contre puternice intre Joan Laporta si presedintele LaLiga Sa votat legea antiBarca
Gavi (17 ani), jucător la FC Barcelona. FOTO: Twitter Fabrizio Romano
ADVERTISEMENT

Problemele financiare continuă să îi dea bătăi de cap Barcelonei. Conducerea „extratereștrilor” consideră că votul Comitetului Executiv din Spania are rol să pună bețe-n roate echipei antrenate de Xavi. Concret, jucătorii de la Barcelona B, care vor semna un contract nou, vor intra la rândul lor în operațiunile generale de transfer.

Prelungirea contractului lui Gavi, îngreunată de legile impuse de LaLiga. Președintele Barcelonei tună și fulgeră

Pe Camp Nou a avut o loc o nouă şedinţă extraordinară, la finalul căreia Joan Laporta l-a atacat din nou pe Javier Tebas. La primul punct pe ordinea de zi, președintele Barcelonei l-a tras la răspundere pe șeful campionatului spaniol, fără să îi menționeze însă numele, și l-a acuzat că a pus „obstacole Barcelonei, sistematic și obsesiv”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Laporta a reiterat „obstacolele repetate și sistematice pe care le întâmpină Barca”. Referitor la acest caz, el a vorbit despre o lege „anti-Barca”, care afectează înregistrarea contractelor fotbaliștilor sub 23 de ani, fix acum când catalanii vor să îi reînnoiască contractul lui Gavi (17 ani) până în vara lui 2026.

„Dacă vom continua așa, nu putem înregistra contractul. Acest fotbalist a jucat la Barca B, la juniori, la prima echipă fără să ni se calculeze fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT

Dacă ne luăm după ei, nu vom putea înregistra contractul sau ni se va calcula fair-play-ul financiar. Prin urmare, mai multe obstacole pentru aceste operatiuni”, a tunat Joan Laporta.

Ce vrea să spună șeful grupării blaugrana este că până acum jucătorii minori care au trecut pe la Barca B sau pe la echipele de juniori puteau fi înregistrați fără să afecteze fair-play-ul financiar al primei echipe. Cu alte cuvinte, salariile puștilor nu au afectat limitele salariale pe care trebuie să le îndeplinească echipa de seniori.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-ar putea pierde gratis pe Gavi

LaLiga a schimbat însă reglementările, iar aceste salarii vor afecta întreaga masă salarială. Mai mult, așa cum a dezvăluit însuși președintele Barcelonei, deja rulează o circulară care l-ar împiedica pe Gavi (sau jucătorii de acest tip) să înregistreze jucătorii de la Barca B sau juniori. Noile reglementări l-ar putea afecta și pe Pablo Torre (19 ani), care a semnat cu Barca Atletic, după ce și-a făcut junioratul la Racing Santander.

Contractul lui Gavi cu Barcelona expiră la finalul acestei luni și l-ar putea pierde gratis. Liverpool este una dintre echipele care s-a arătat deja dispusă să plătească clauza de reziliere a „puștiului minune”: 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT