Sport

Scandal la Academia Dinamo! Jucătorii acuză că au fost înjuraţi de antrenori! Reacţie oficială: “Nu putem tolera aşa ceva!”. Exclusiv

După scandalul de la CSA Steaua, nici rivalii nu se lasă mai prejos. Mai mulţi jucători de la Academia Dinamo au semnat o scrisoare prin care s-au plâns de comportamentul antrenorilor şi condiţiile de antrenament.
19.11.2021 | 16:27
Scandal la Academia Dinamo Jucatorii acuza ca au fost injurati de antrenori Reactie oficiala Nu putem tolera asa ceva Exclusiv
Jucătorii lui Dinamo acuză că au fost înjuraţi de antrenori. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scandalul cu băutura de la CSA Steaua a afectat mult imaginea academiei, însă nici la rivalii de la Dinamo nu există linişte. Mai mulţi tineri jucători au semnat o scrisoare pe care au adresat-o conducerii, fiind nemulţumiţi de condiţiile de pregătire, dar şi de comportamentul antrenorilor.

Centrul de Copii şi Juniori şi echipa a doua a clubului se antrenează la capătul Pantelimonului, pe vechiul sintetic de la “Granitul”, în condiţii destul de grele. De multe ori, două sau chiar trei grupe de copii se antrenează pe un singur teren.

ADVERTISEMENT

Scandal la Academia Dinamo! Jucătorii acuză că au fost înjuraţi de antrenori: “Nu mai putem suporta această situație”

Câţiva jucători dinamovişti de perspectivă din cadrul clubului au scris şi au semnat o scrisoare către conducere prin care s-au plâns de problemele cu care se confruntă în fiecare zi: mingi, echipament, dar şi metodele de lucru ale antrenorilor.

Concret, trei jucători au subliniat în scrisoarea trimisă la club că ar fi fost înjuraţi la antrenamente de Sorin Colceag, antrenorul principal al echipei secunde, dar şi că managerul Centrului de Copii şi Juniori, Iulian Matei, le-ar fi vorbit urât.

ADVERTISEMENT

“Nu mai putem suporta această situație. Vrem să plecăm, aici nu se mai poate face fotbal! Avem și noi familii, nu putem accepta astfel de metode!”, a fost mesajul jucătorilor, negru pe alb, în scrisoarea pierdută prin birourile clubului.

“Procurorul” Iuliu Mureşan! I-a anchetat pe jucătorii nemulţumiţi şi pe antrenorii acuzaţi

Pierdută câteva zile până când a fost găsită, la secretariat, de preşedintele Iuliu Mureşan, care a declanşat imediat o anchetă internă la Academie. Conducătorul dinamovist a jucat rolul de procuror şi i-a anchetat atât pe jucătorii nemulţumiţi, dar şi pe antrenori.

ADVERTISEMENT

Împăciuitor din fire, preşedintele Iuliu Mureşan a calmat spiritele la Dinamo. A discutat cu toate părţile implicate şi a stins conflictul, reuşind să îi convingă pe protestatari să renunţe la demersul lor.

Iulian Matei neagă acuzaţiile: “A fost o minciună aruncată la nivel de lot. Despre plângeri, nu ştiu să existe”

FANATIK l-a chestionat pe marginea acestui scandal pe Iulian Matei, şeful Academiei lui Dinamo. Oficialul a recunoscut faptul că nu sunt condiţii ideale de antrenament, însă a negat cu vehemenţă acuzaţiile conform cărora le-ar fi vorbit urât tinerilor jucători:

ADVERTISEMENT

“A fost o minciună că noi le-am fi vorbit urât jucătorilor. A fost o minciună aruncată la nivel de lot. Despre plângeri, nu ştiu să existe. Nu am cum să le vorbesc eu urât jucătorilor. În primul rând nu sunt pe teren cu ei. 

În calitate de şef de centru nu aveam cum să le vorbesc urât pentru că nu antrenez, nu sunt la firul ierbii alături de ei. Al doilea lucru, avem o conduită a antrenorului în care nu există ca un tehnician să înjure elevul. 

“Ce exemplu aş fi eu pentru antrenori dacă m-aş apuca să înjur jucătorii”

Ce exemplu aş fi eu pentru antrenori dacă m-aş apuca să înjur jucătorii. Avem o regulă prin care antrenorul este dat afară pentru aşa ceva. Se vorbeşte mult, dar este exclus aşa ceva, să fie înjurături la antrenamentele juniorilor.

Gândiţi-vă că în cadrul clubului sunt antrenori care au 12 ani de zile. Eu am 15 ani de zile. În momentul în care ai un astfel de comportament, nu poţi să îl ai astăzi şi peste un an de zile. Îl ai zi de zi. 

Nu ştiu cine în club ar putea tolera antrenori care să înjure. E ca un viciu. E ca băutura. Înjuri în fiecare zi. Nu ştiu de unde au ieşit aceste discuţii şi aceste nemulţumiri. O fi fost vreun copil nemulţumit de starea terenului sau că nu a jucat. Pe parte sportivă.  Şi Sorescu e nemulţumit dacă stă pe bancă, nu? Dar trecând la conduita antrenorului, aici vă spun exclus 100%. Puteţi verifica aceste lucruri. 

“Legat de condiţii, cine încearcă să mintă? Astea sunt condiţiile noastre. Bune sau mai puţin bune”

Legat de condiţii, cine încearcă să mintă? Astea sunt condiţiile noastre. Bune sau mai puţin bune. Nu ne-am antrenat pe Bernabeu până acum şi am ajuns la Granitul. Că au ei alte aşteptări, poate au.

Legat de echipament şi mingi, nu sunt probleme. Jucătorii au trei rânduri de echipament şi mingi Joma, pe care le avem de la Federaţie. Din acest punct de vedere nu sunt probleme. 

Legat de Sorin Colceag, el a fost şi la echipa mare. Nu îl tolera şi nu îl promova nimeni dacă avea un astfel de comportament. A lucrat patru ani în Federaţie. Haideţi să vedem realitatea”, a spus Matei.

Iulian Matei a fost numit șef al Academiei Dinamo, la începutul acestui an, de către fostul director general Constantin Eftimescu. A făcut parte din echipa tehnică a lui Adrian Mutu la naționala sub 21 de ani a României, numele său fiind legat mai mult de grupele de copii și juniori de la Dinamo, unde a fost antrenor la “pitici”.

Iulian Matei, şeful centrului de copii şi juniori de la Dinamo
Iulian Matei, şeful centrului de copii şi juniori de la Dinamo. Sursă foto: Facebook Dinamo

Sorin Colceag, declaraţie misterioasă: “Astea sunt probleme interne ale clubului dacă există sau nu există”

Sorin Colceag a fost mult mai misterios în declaraţii decât Iulian Matei când a fost întrebat de FANATIK despre acest scandal şi de faptul că unii jucători s-au plâns că au fost înjuraţi de tehnician:

“Toate problemele legate de club trebuie comentate de cei care conduc clubul. Eu nu am ce să comentez din punctul ăsta de vedere. Toate discuţiile pe care le avem, le avem în vestiar.

Aceste situaţii sunt gestionate de club, nu ştiu ce aşteptări aveţi de la mine să le comentez. Astea sunt probleme interne ale clubului dacă există sau nu există”, a spus Sorin Colceag pentru FANATIK.

Sorin Colceag, antrenor Dinamo 2
Sorin Colceag, antrenor Dinamo 2

Sorin Colceag a adunat trei meciuri pe banca primei echipe a lui Dinamo, în acest sezon. A venit după demiterea lui Dario Bonetti. Sub conducerea lui, Dinamo a suferit două înfrângeri în campionat (1-2 cu Botoşani şi 0-5 cu Universitatea Craiova) şi a obţinut o victorie în Cupa României (1-0 cu Ripensia).

  • 49 de ani are Sorin Colceag
  • 15 ani are Iulian Matei în cadrul clubului

 

ADVERTISEMENT