Sport

Scandal la Bayern Munchen. După înfrângerea cu Mainz, jucătorii au plecat la distracție în Ibiza

Deja campioni în Germania, jucătorii lui Bayern Munchen au pierdut, 1-3, cu Mainz, iar apoi au plecat la Ibiza. Matthaus i-a criticat dur pe jucători, dar Hasan Salihamidzic, director sportiv, le-a luat apărarea.
02.05.2022 | 13:37
Scandal la Bayern Munchen Dupa infrangerea cu Mainz jucatorii au plecat la distractie in Ibiza
Cu gândul la vacanță, jucătorii lui Bayern Munchen au pierdut, 1-3, la Mainz. Apoi au plecat efectiv la plaja, decizia fiind criticată de fostele glorii ale clubului. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

După ce a câștigat derbyul cu Borussia Dortmund, acontându-și titlul în Bundesliga, Bayern Munchen a intrat practic în vacanță. Dovadă nu doar acel 1-3 cu Mainz, din weekend, ci și faptul că, imediat după meci, jucătorii au zburat în Ibiza. O decizie criticată de fostele glorii ale echipei.

Lothar Matthaus și Felix Magath, critici la adresa deciziei jucătorilor lui Bayern Munchen

Mental, probabil că jucătorii lui Bayern Munchen erau deja în vacanță imediat după derbyul cu Borussia Dortmund. Cel care l-a adus titlul. Cu atât mai mult cu cât aventura europeană este deja încheiată.

ADVERTISEMENT

Așa se face că băieții lui Julian Nagelsmann s-au mulțumit în deplasarea de la Mainz cu un singur gol, realizat de Robert Lewandowski. Unul fără efect, gazdele impunându-se cu 3-1 grație reușitelor lui Jonathan Burkardt, Moussa Niakhate și Leandro Barriero.

Și, chiar dacă mai sunt două runde până la finalul întrecerii, jucătorii echipei bavareze au primit două zile libere de la Nagelsmann. Și au zburat imediat către Ibiza, urmând să revină la antrenamente doar marți.

ADVERTISEMENT

Potrivit Bild, doar patru dintre jucătorii lui Bayern Munchen care au jucat cu Mainz au lipsit din avion. Este vorba despre Thomas Muller, Kingsley Coman, Dayot Upamecano și Bouna Sarr. Plus Manuel Neuer, Sven Ulreich, Niklas Süle și Marcel Sabitzer.

În rest, tot lotul a luat parte la această mini-vacanță. Una pe care fosta legendă a clubului, Lotthar Matthaus, a considerat-o drept inacceptabilă.

ADVERTISEMENT

”Este absolut inacceptabil, mai ales după un meci ca acesta. Dacă ar fi câștigat, le-aș fi spus și eu să stea trei zile în Ibiza, nu doar două.

Însă, în locul lui Nagelsmann, aș lua măsuri mai dure după astfel de prestații. Aș anula zilele libere și i-aș chema la antrenamente dacă se prezintă precum la Mainz”, a spus Matthaus pentru Sky Germania.

ADVERTISEMENT

Felix Magath este de aceeași părere

Și Felix Magath, cel care a antrenat-o pe Bayern Munchen timp de trei ani, între 2004 și 2007, a fost de acord cu Matthaus. ”Nu le-aș permite jucătorilor să-și uite îndatoririle.

O echipă nu poate spune că sezonul s-a încheiat cu trei săptămâni mai devreme. Să sărbtorești titlul este de înțeles, dar nu timp de trei săptămâni. Este un deserviciu adus spiritului de competiție și Bundesligii.

Echipele engleze fac asta de mult timp, dar nu știu dacă și după astfel de rezultate. Cu siguranță nu aș permite așa ceva”, a comentat acesta.

Directorul sportiv Hasan Salihamidzic le ia apărarea fotbaliștilor

Evident, a venit și replica din partea clubului. Mai precis, din partea lui Hasan Salihamidzic, cel care este director sportiv al clubului Bayern Munchen. Acesta spune că excursia era plănuită înainte și a fost văzută ca utilă pentru a consolida relațiile din cadrul lotului.

”Săptămâna trecută, jucătorii ne-au informat că ar dori să petreacă împreună, la Ibiza, cele două zile libere de la finalul săptămânii. Am acceptat acest lucru și l-am văzut ca pe o modalitate de a crește coeziunea în cadrul echipei.

În plus, poate servi și pentru a recupera spiritul echipei după momentul Mainz. Ca jucător, am deprins că poți învăța din greșeli și poți deveni mai puternic. Iar atunci când vorbim despre o ieșire în grup, acest aspect poate fi potențat”, a spus Salihamidzic.

ADVERTISEMENT