Sport

Scandal la Dinamo în plin play-off. Ovidiu Burcă a exclus din lot doi jucători

Dinamo trage tare pentru a obține promovarea în SuperLiga, însă Ovidiu Burcă a luat o măsură dură și a exclus din lot doi jucători.
03.05.2023 | 10:45
Scandal la Dinamo in plin playoff Ovidiu Burca a exclus din lot doi jucatori
Dinamo trage tare pentru a obține promovarea în SuperLiga, însă Ovidiu Burcă a luat o măsură dură și a exclus din lot doi jucători. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când tehnicianul ”câinilor” ia o astfel de decizie drastică. Aşa cum FANATIK a anunţat la începutul lunii ianuarie, fotbaliştii au făcut o grevă care nu i-a căzut deloc bine antrenorului principal, iar acesta a identificat cinci capi ai revoltei pe care i-a și dat afară: Vasile Buhăescu, Ştefan Fara, Alin Dudea, Bogdan Gavrilă și Marius Tomozei.

Ovidiu Burcă a exclus doi jucători de la Dinamo

Este clar faptul că Ovidiu Burcă a impus un regulament strict la Dinamo și cine nu-l respectă suferă consecințele. Așa se întâmplă și cu tinerii Cristian Delciu (19 ani) și Ionuț Bobea (21 ani), care au fost excluși din lot.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, cei doi, împreună cu alți colegi de la echipa mare, au fost trimiși de Ovidiu Burcă la formația U20 a clubului pentru a evolua în Liga Elitelor, într-un meci în deplasare cu FC Botoșani.

Doar că Delciu și Bobea nu s-au prezentat la plecarea echipei și astfel antrenorul Ionel Augustin a fost nevoit să facă deplasarea cu doar 12 jucători și s-a aflat în imposbilitatea de a face vreo schimbare la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Augustin, deranjat de situația în care a fost pus

Tehnicianul formației U20 a clubului Dinamo, fostul mare atacant Ionel Augustin, a dezvăluit că Delciu și Bobea ar fi anunțat că nu se prezintă la lot din cauza faptului că drumul este foarte lung și deplasarea se face cu autocarul.

”Ovidiu Burcă mi-a trimis mai mulți jucători pentru acest meci. Doi nu au mai venit, e vorba despre Delciu și Bobea, am înțeles că ar fi spus că e prea lung drumul, că drumul este făcut cu autocarul.

ADVERTISEMENT

Chestiuni de genul ăsta, despre care, sincer, nu am stat să-i întreb. Nu a fost vorba despre accidentări sau ceva legat de școală. Am mers 12 și am jucat așa, fără să pot face vreo schimbare.

Asta e situația la noi, trebuie să ne descurcăm și uite că mai apar și astfel de comportamente. Alții, de la prima echipă, au venit, ei nu. Ovidiu mi-a spus că nu-i mai cheamă la Săftica și vor rămâne să se antreneze cu noi”, a declarat Augustin.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Delciu nu a mers la echipa U20

Extrema stângă Cristian Delciu s-a apărat și a afirmat faptul că nu a mai făcut deplasarea la Botoșani pentru a se putea prezenta la simularea pentru BAC. Mai mult, el a precizat faptul că a primit acordul lui Ovidiu Burcă în acest sens.

”Mă antrenez cu echipa de juniori, la U20. Sunt în programul lor de pregătire de după meciul cu Botoșani din Liga de Tineret. Eu sunt în clasa a 12-a și dau BAC-ul la vară. În perioada aceea, când m-a trimis domnul Burcă la juniori, să joc cu cei de la Botoșani, aveam simulările.

Am preferat să stau acasă și să învăț decât să merg la Botoșani. Eu sunt la Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade. Nu am ajuns deloc anul acesta și a trebuit să merg și să văd cum trebuie să învăț, ce materie e.

Nu am făcut nimic de capul meu. Eu am discutat cu domn’ profesor Ovidiu Burcă când m-a anunțat că trebuie să merg la juniori. L-am sunat și i-am explicat situația. A zis că e OK să stau și să învăț pentru simulare.

Luni, după ce am dat simularea, am primit mesaj din partea lui Sabin (n.r. – Sabin Ghiță, delegatul echipei) în care îmi transmitea că sunt în programul de pregătire al juniorilor. Nu am primit nicio explicație, niciun motiv, nimic.

În aceeași situație e și Bobea, dar nu știu ce problemă a avut el. Eu vorbesc în numele meu. Eu, repet, l-am anunțat pe domn’ profesor de această situație. S-a terminat campionatul la juniori, dar mai am două luni de contract cu Dinamo, mă pregătesc, mă antrenez și învăț și pentru BAC. Dacă nu iese cu fotbalul, am o alternativă”,  spus Delciu.

ADVERTISEMENT