Sport

Scandal la Euro 2020. Galezii ies la atac: „Meritam mai mult de la această glumă de organizare a turneului”

Un fotbalist al naționalei Țării Galilor a criticat în termeni duri forul continental pentru organizarea Campionatului European: „Meritam mai mult respect”, a răbufnit acesta după meciul din optimile de finală.
27.06.2021 | 19:44
Scandal la Euro 2020 Galezii ies la atac Meritam mai mult de la aceasta gluma de organizare a turneului
ADVERTISEMENT

Campionatul European i-a înfuriat la culme pe galezi. Nu doar pentru că s-au oprit în optimile de finală, după un eșec usturător, scor 0-4, suferit în fața Danemarcei, ci și din cauza restricțiilor în contextul pandemiei Covid-19.

Voi, suporterii, și noi, jucătorii, meritam mai mult de la această glumă de organizare a turneului”, a răbufnit fundașul dreapta Chris Gunter, după ce fanilor li s-a interzis să-și susțină favoriții din tribunele „Amsterdam Arena”.

ADVERTISEMENT

În schimb, nordicii jubilează după această victorie istorică și așteaptă cu nerăbdare deznodământul duelului dintre Olanda și Cehia pentru a cunoaște adversarul din următoarea fază a competiției, programată pe 3 iulie, la Baku.

Galezii se revoltă după eliminarea de la Euro 2020. Atac dur la adresa UEFA

Toate naționalele au avut suporteri oriunde au vrut, în afară de noi. Noi am avut doar 350 de susținători, cei care și-au asumat și au încălcat toate legile și au cheltuit o avere pentru a fi acolo.

ADVERTISEMENT

 Voi, suporterii, și noi, jucătorii, meritam mai mult de la această glumă de organizare a turneului. Dar cine a zis vreodată că viața e corectă? Ștergem lacrimile și zâmbim din nou.

Vom reveni și vom avea și noi stadionul plin, vom cânta imnul împreună, așa cum merităm. Țara asta este în mâini sigure, credeți-mă. Aș pleca la război cu fiecare membru din această națională, jucător sau din staff. 

ADVERTISEMENT

Puteți să fiți triști, dar trebuie să fiți și mândri! Suntem doar 3 milioane, dar suntem al naibii de norocoși. Vă mulțumim pentru tot și ne vedem în curând!”, le-a transmis Chris Gunter fanilor galezi, printr-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

Bale, un car de nervi la interviul de după meci. Întrebarea care l-a scos din minți

Nici vedeta Țării Galilor, Gareth Bale, nu și-a mai putut controla nervii și a întrerupt brusc interviul de după meci, chiar în momentul în care jurnalistul a încercat să afle dacă aceasta a fost ultima sa apariție în tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Din multe puncte de vedere, am început bine. Primele 25 de minute au fost bune, dar am încasat acel gol şi lucrurile s-au schimbat. În a doua repriză, am ieşit decişi să jucăm, dar din păcate am făcut o eroare care a condus la cel de-al doilea gol.

Este dezamăgitor, suntem frustraţi, dar e de înţeles în situaţia asta. O ocazie ratată pentru noi, dar mă pot declara mândru de colegii mei”, a declarat starul galez înainte să plece de la microfon.

Florentino Perez îl vrea înapoi la Real Madrid: „Este un jucător grozav”

În ciuda zvonurilor privind retragerea sa pentru a începe o carieră în golful profesionist, președintele Realului, echipă cu care se află sub contract, lasă de înțeles că revenirea sub comanda lui Carlo Ancelotti este iminentă. Patru trofee (n.r. Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al cluburilor şi Cupa Spaniei) a reușit să cucerească Bale alături de tehnicianul italian, între 2013 și 2015.

Este un jucător grozav. După cum îl văd, este unul dintre marii jucători din Europa. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc de la el este la Kiev. Aş vrea să rămână la Real Madrid, eu îi iubesc pe toţi jucătorii Realului”, a declarat Florentino Perez.

ADVERTISEMENT