Sport

Scandal monstru la FCSB, Gigi Becali – Edi Iordănescu. „Eu vreau spectacol!” / „Dacă nu-ți convine, îmi fac bagajele!” Exclusiv

Gigi Becali și Edi Iordănescu au bifat deja primul scandal după ce tehnicianul a primit puteri depline la FCSB când a semnat contractul în urmă cu o lună.
30.09.2021 | 19:17
Scandal monstru la FCSB Gigi Becali  Edi Iordanescu Eu vreau spectacol  Daca nuti convine imi fac bagajele Exclusiv
Gigi Becali Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT

FCSB are trei victorii în ultimele trei runde din campionat, dar acest parcurs nu-l satisface pe deplin pe patronul Gigi Becali. Deși public a declarat că nu-l mai interesează ce se întâmplă la echipă, lucrurile sunt departe de a sta astfel.

Din informațiile FANATIK, Gigi Becali a avut zilele trecute, după FCSB – Clinceni 3-2, o discuție mai aprinsă cu antrenorul său. Totul a dus la un scandal în adevăratul sens al cuvântului, lucrurile părând a se calma, totuși, pentru moment.

ADVERTISEMENT

Scandal monstru între Gigi Becali și Edi Iordănescu. Patronul nu e mulțumit de jocul echipei, antrenorul vine cu argumentul punctajului maxim în septembrie

Uitați de mine! Nu mă mai interesează. Am ieșit din viața publică. Mai aveam echipa, dar acum i-am dat-o lui Edi. El este șef la FCSB”, a fost ultima declarație a lui Gigi Becali apărută în spațiul public și oferită pentru digisport.ro.

Luarea de poziție a patronului de la FCSB a venit a doua zi după victoria la limită a celor de la FCSB, 3-2, cu ultima clasată, Academica Clinceni. Dar situația s-a shimbat radical la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Așa cum au convenit la începutul colaborării, Becali și Iordănescu discută de obicei la începutul săptămânii despre echipă, despre strategii, despre jucători. FANATIK a aflat că zilele trecute a fost prima oară când Becali și-a transmis nemulțumirea direct lui Edi Iordănescu. Până acum o făcea doar prin intermediari.

Eu vreau spectacol, nu-mi place jocul ăsta! Eu nu vreau să câștigăm meciurile așa. Vreau goluri, faze de poartă, spectacol”, au fost săgețile pe care Becali le-a trimis înspre Edi. Au fost destule „urechi” care să audă reproșurile clare ale patronului.

ADVERTISEMENT

Iordănescu a venit cu argumentul meciurilor câștigate, trei din trei în luna septembrie în campionat, explicând că acum e mult mai important ca echipa să obțină meci de meci 3 puncte: „Trebuie să recuperăm diferența față de CFR, chiar dacă nu facem spectacol în fiecare meci. O să vină și vremea când putem face și show, revin și Tănase, și Tavi Popescu, și Coman și atunci se schimbă situația. Acum cel mai important e să câștigăm meci de meci”.

Edi Iordănescu, mesaj clar pentru Gigi Becali: „Dacă nu-ți convine, eu îmi fac bagajele în iarnă și plec!”

Argumentele lui Iordănescu nu au prea avut ecou la Becali. Acesta și-a menținut linia și i-a transmis că așteaptă spectacol, că vrea altceva, că trebuie unele schimbări. Atitudinea tranșantă a patronului a atras una similară din partea tehnicianului.

ADVERTISEMENT

Dacă nu-ți convine cum joacă FCSB, dacă nu-ți convine să jucăm uneori mai slab, dar să câștigăm, atunci la iarnă eu îmi fac bagajele și plec!”, a fost răspunsul dur al lui Edi Iordănescu. Becali a realizat, se pare, că scandalul se poate amplifica și nu a mai insistat.

Mai mult, ulterior, nu a mai adus în discuție contra puternică pe care a avut-o cu cel pe care l-a convins să vină ca să câștige titlul la FCSB, așa cum a făcut astă-vară cu CFR Cluj. Dar ieșirea patronului, urmată de atitudinea inflexibilă a antrenorului, a creat o primă falie între ei.

Gigi Becali a fost nemulțumit și după FCU Craiova – FCSB 0-1, dar atunci a evitat să discute direct cu Edi Iordănescu

Gigi Becali a avut doar câteva zile în care chiar s-a simțit relaxat și a uitat de FCSB. A fost după derby-ul cu Dinamo, când FCSB a făcut instrucție cu adversarul tradițional.

Nemulțumirile patronului vizavi de ce joacă FCSB au început odată cu victoria scurtă de la Craiova, cu echipa lui Adi Mutu, când Becali a „mârâit”. Deși victoria era foarte importantă, lui Gigi nu i-a convenit ce s-a jucat. Atunci și-a transmis of-ul doar apropiaților, nu și băncii tehnice.

Eu nu vreau să câștigăm așa! Nu-mi place ca FCSB să arate așa!”, a fost „analiza” lui Becali după victoria adusă de golul din penalty al lui Claudiu Keșeru.

Menținerea lui Iulian Cristea în primul 11 îl enervează pe patronul FCSB. Chiar și așa, Edi Iordănescu l-a titularizat cu Academica!

Scandalul dintre cei doi de la începutul acestei săptămâni vine după ce zilele trecute „subiectul Iulian Cristea” a creat ceva valuri la FCSB.

FANATIK a dezvăluit după meciul de Cupă de la Hunedoara, 5-3 după prelungiri pentru FCSB, că Gigi Becali le-a transmis apropiaților că nu mai vrea să-l vadă în teren pe Iulian Cristea. Patronul spera ca doleanța sa să ajungă, prin intermediari, la Edi Iordănescu.

Nu se știe dacă „intermediarii” și-au făcut treaba, dar Iulian Cristea a fost titular la meciul următor, FCSB – Clinceni 3-2, și a fost unul dintre cei mai buni de pe teren! E posibil ca Becali să fii interpretat titularizarea acestuia ca un afront al antrenorului la adresa sa! Iar urmarea a venit ulterior, cu izbucnirea lui Gigi în discuția cu Edi.

Din informațiile noastre, Edi Iordănescu își făcuse planul să joace din primul minut cu Cristea contra Academicii de la începutul săptămânii anterioare. Miron jucase și la Craiova, apoi 120 de minute la Hunedoara, unde Cristea a intrat pe parcurs, iar Vinicius a fost lăsat acasă pentru meciul de Cupă. În aceste condiții, cuplul Vinicius – Cristea pentru FSCB – Academica era bătut în cuie în carnețelul antrenorului înainte ca Gigi să ceară „capul” fundașului medieșean.

Reacția lui Gigi Becali din ultimele zile, plus replica lui Edi Iordănescu creează senzația că patronului nu-i prea convine situația. Nu-i place că nu mai poate face la FSCB ce făcea cu cei dinaintea actualului antrenor. Becali pare ca un copil care și-a pierdut jucăria și acum face gălăgie că vrea și el să se joace cu „jucăria de la Edi”! Pentru cursa spre titlu a celor de la FCSB, nu sună deloc bine!

  • 9 puncte din 12 posibile a câștigat FCSB cu Edi Iordănescu antrenor, pierzând doar la campioana CFR Cluj în primul meci al mandatului
  • 9 puncte este diferența actuală dintre FSCB și liderul CFR Cluj (27 la 18), după disputarea a 10 etape din cele 30 ale sezonului regulat. Urmează înjumătățirea, apoi play-off-ul

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia Târgoviște – FCSB: 1,80 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT