Sport

Scandal monstru la Petrolul între galerie, Florin Pârvu și Marian Copilu! Antrenorul a plecat în lacrimi de la ședință! Exclusiv

Fanii, antrenorul principal și finanțatorul clubului au participat la o ședință furtunoasă. Pârvu nu și-a dat demisia, comunicându-i lui Copilu că așteaptă propunerea cu termenii rezilierii dacă insistă pe tema divorțului
30.12.2023 | 00:32
Scandal monstru la Petrolul intre galerie Florin Parvu si Marian Copilu Antrenorul a plecat in lacrimi de la sedinta Exclusiv
Antrenorul Florin Pârvu are susținerea fanilor Petrolului în conflictul cu finanțatorul Marian Copilu. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Petrolul stă pe un butoi cu pulbere de câteva zile, de când finanțatorul „lupilor” și-a arătat deschis intenția de a-l schimba pe antrenorul principal. Iar vineri seară s-a produs un scandal monstru între galerie, Florin Pârvu și Marian Copilu cu ocazia unei întâlniri speciale produsă la stadion.

Scandal monstru la Petrolul! Florin Pârvu l-a înfruntat pe Marian Copilu: ”Vă bateți joc de mine?”

Antrenorul a plecat în lacrimi, iar postura lui a rămas deocamdată la dispoziția conducerii. Fanii s-au revoltat considerând că demiterea peste noapte a lui Pârvu nu are nicio justificare în contextul în care echipa e în grafic pentru play-off, iar tehnicianul a stors maximum din lotul avut până acum la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, Florin Pârvu a refuzat să-și dea demisia în fața presiunilor lui Marian Copilu, pe care l-a și înfruntat în timpul reuniunii cu suporterii, circa 70 de suflete.

Povestesc martori oculari: „Copilu a invocat un raport tehnic aflat în spatele intenției de a-l înlocui pe Pârvu. Dar erau chestii bizare, de genul că ar fi trebuit să joace un alt sistem în meciul X sau Y. De fapt, un document care avea menirea să justifice o decizie de neînțeles în acest moment”.

ADVERTISEMENT

Și continuarea: „Pârvu l-a întrebat direct pe Copilu: «Vă bateți joc de mine? Nu țin de scaun, nu vreau să stau cu forța dacă nu mai sunt dorit, dar nu am de ce să renunț din proprie inițiativă»”.

Reziliere simplă: salariul la zi, plus încă unul

Prin urmare, tehnicianul l-a anunțat în ședință pe Marian Copilu că așteaptă propunerea clubului în ceea ce privește termenii rezilierii. „A plecat plângând de la stadion”, povestesc surse Fanatik. Demiterea lui Pârvu n-ar presupune însă eforturi deosebite din partea Petrolului.

ADVERTISEMENT

Mai precis, antrenorul ar trebui să încaseze salariul pe decembrie, plus ianuarie, așa cum e stipulat în contractul lui, scadent în mod normal la finalul actualului sezon. Pârvu primește la Ploiești 6.500 de euro pe lună.

În tot acest peisaj, pe circuitele interne ale clubului, președintele Claudiu Tudor s-a arătat un susținător al păstrării lui Florin Pârvu. El a fost convocat special din concediu pentru a participa la ședința cu Marian Copilu și s-a exprimat deschis pentru menținerea în funcție a actualului tehnician.

ADVERTISEMENT

Întrebare directă către fanii Petrolului: „Vă convine Mutu?”

Surse FANATIK mai relatează că, pe durata întrevederii, sub asaltul vocal al fanilor și în fața împotrivirii lui Pârvu de a face un pas înapoi, Marian Copilu ar fi propus la un moment dat continuarea drumului în actuala formulă. N-a mai fost posibil după ce furtuna ajunsese deja la punctul cel mai fierbinte!

Întrebat de suporteri dacă are deja pregătită o soluție pentru banca tehnică, răspunsul a fost tot unul interogativ: „Vă convine Mutu?”. „Briliantul”, proaspăt dat afară de la Neftchi Baku, informație prezentată în premieră tot de FANATIK, nu pare însă interesat de soluția Petrolul, club pentru care a evoluat în 2014, spre finalul carierei sale de jucător.

Avertisment de la suporterii Petrolului: „Balint, Miriuță sau Bratu nu intră nici în curtea stadionului”

„Dacă vii acum cu nume gen Balint, Miriuță sau Florin Bratu, nici nu apucă să intre în curtea stadionului!”, l-au avertizat suporterii pe Marian Copilu.

Concluzia: dacă insistă pe tema divorțului, finanțatorul Petrolului va trebui să rezolve urgent rezilierea unilaterală cu Pârvu și să numească un înlocuitor în contextul în care reunirea lotului e imediat după Revelion, când echipa va pleca în cantonamentul din Antalya.

  • 10 e locul pe care-l ocupă Petrolul în SuperLiga, fiind la trei puncte distanță de pozițiile de play-off, cu 9 etape înainte de finalul sezonului regular
  • 24 de meciuri a adunat Pârvu pe banca Petrolului în actualul sezon, în campionat și Cupa României, colectând 7 victorii, 13 remize și 4 înfrângeri
ADVERTISEMENT