News

Scandal total într-o școală din Brașov. Profesoară reclamată că i-a învățat pe copii cum să spună în franceză „puii noștri în curtea voastră”

Scandal total la o școală gimnazială din Brașov. O profesoară de franceză este reclamată de părinți că i-a învățat pe copii cum se spune „puii noștri în curtea voastră”
03.02.2024 | 12:40
Scandal total intro scoala din Brasov Profesoara reclamata ca ia invatat pe copii cum sa spuna in franceza puii nostri in curtea voastra
Profesoara Andreea Condurache este acuzată de părinți că are un comportament inadecvat / Foto: TikTok
ADVERTISEMENT

Părinții și elevii unei școli din Brașov s-au plans de o profesoară de franceză care, potrivit lor, folosește expresii inadecvate pentru un dascăl, care sună vulgar. Profesoara i-ar fi învățat pe elevi cum se spune în limba franceză „puii noștri în curtea voastră”.

Acuzată de comportament nepotrivit

O profesoară de franceză este acuzată de elevi și de părinți că folosește expresii cu conotație vulgară și sexuală și că are un comportament inadecvat cu statutul de dascăl, inclusiv pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Profesoara în cauză, Andreea Condurache, are 26 de ani și predă la Școala Gimnazială nr.5 din Brașov din anul 2022. Părinții o acuză că folosește expresii în limba română care traduse fiind în franceză, au conotație și aluzii sexuale, scrie Digi 24.

Astfel, i-ar fi învățat pe elevi cum se spune în limba franceză „puii noștri în curtea voastră” iar părinții, care s-au declarat revoltați, i-au făcut plângere. Ei spun de asemenea că postările profesoarei pe TikTok nu sunt potrivite cu activitatea de dascăl.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă lucrurile respective făceau parte din programa școlară. În orice caz, situația la care s-a ajuns nu este un lucru normal, asta cu siguranță”, a declarat un părinte, potrivit sursei citate.

Riscă o mustrare

Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Brașov, a declarat: „Primele sesizări au fost filmulețe de pe sociala media, trimise de părinți ai unor copii în care doamna profesoară apare în niște ipostaze nu neapărat neadecvate, dar poate nu sunt cele mai potrivite pentru un cadru didactic. Evident, doamna profesoară poate risca o mustrare dacă se constată că acel comportament nu a fost în concordanță cu conduita unui cadru didactic”.

ADVERTISEMENT

Directoarea Școlii Gimnaziale nr. 5, Eugenia Vrețoi, a declarat:  „Toate aceste acuzații vor trebui demonstrate. Doamna e foarte afectată de ce se întâmplă, în primul rând e stricată imaginea profesoarei ca persoană și imaginea școlii”.

De partea sa, profesoara de franceză se apără: „Este o defăimare totală, grosolană din partea….cine a făcut așa ceva  Probabil că din cauza anumitor cuvinte pe care le-am tradus, lor le sună într-un anumit fel, de aici s-au găsit să se ia de mine, plus activitatea de pe Tik Tok”.

ADVERTISEMENT

Profesoara mai spune că unii elevi o pun să traducă din limba română în limba franceză anumite cuvinte sau expresii care, traduse, au altă conotație. „Ei mă întreabă pe mine, eu le traduc şi atât. Dacă ei consideră că folosesc un limbaj murdar, sexual şi aşa mai departe, nu depinde de mine. Eu doar am făcut o traducere”, a spus Andreea Condurache, scrie și Adevărul.

Deocamdată, autoritățile nu au ajuns la o concluzie referitoare la vinovăția sau nevinovăția profesoarei, astfel încât aceasta își continuă activitatea la școală.

ADVERTISEMENT