Fotbal international

Scandal uriaş în Grecia: fostele echipe ale lui Razvan Lucescu, PAOK şi Xanthi, gata să fie retrogradate pentru că au acelaşi patron! La noi, în cazul Becali – Clinceni nu s-a făcut nici anchetă!

27.01.2020 | 20:59
Scandal urias in Grecia fostele echipe ale lui Razvan Lucescu PAOK si Xanthi gata sa fie retrogradate pentru ca au acelasi patron La noi in cazul Becali  Clinceni nu sa facut nici ancheta
ADVERTISEMENT

PAOK Salonic și Xanthi ar putea fi retrogradate din prima ligă. Un comitet de conducere al sportului profesionist din Grecia a propus această măsură din cauza implicării patronului Ivan Savvidis la ambele cluburi.

PAOK Salonic și Xanthi ar putea fi retrogradate

O recomandare făcută de unul dintre forurile conducătoare ale sportului profesionist din Grecia ar putea produce daune uriașe în prima ligă elenă. PAOK Salonic și Xanthi, două dintre echipele pregătite de Răzvan Lucescu în ultimii ani, ar putea fi retrogradate din cauza implicării lui Ivan Savvidis.

ADVERTISEMENT

Ivan Savvidis a devenit patron la PAOK Salonic în 2012 și, recent, a fost acuzat că este implicat și în conducerea celor de la Xanthi, printr-o firmă pe care o deține în Cipru.

Decizia comitetului sportiv din Grecia a venit în urma unui vot în cadrul unei ședințe. Concret, dintre cei cinci membri, patru au votat afirmativ că Savvidis este implicat la conducerea ambelor cluburi, iar trei au votat retrogradarea echipelor PAOK și Xanthi, conform Protothema.gr.

ADVERTISEMENT

Lefteris Avgenakis, ministrul sportului din Grecia, a declarat că o astfel de decizie radicală nu poate fi luată acum, înainte de stabilirea concretă a situației: „Nu este posibil să retrogradezi două dintre cele mai importante echipe fără documente concrete”.

PAOK, campioana en-titre din Grecia, performanță realizată sub comanda lui Răzvan Lucescu în sezonul trecut, a câștigat ultimele cinci jocuri directe cu Xanthi.

ADVERTISEMENT

Situație asemănătoare în România

Gigi Becali a fost acuzat în ultimii ani că este implicat și la un alt club din fotbalul românesc, pe lângă FCSB. Cel mai recent caz a fost anul trecut, când omul de afaceri a fost învinovățit că se află în controlul Academicii Clinceni, prin Vasile Geambazi.

Deși formația din Ilfov a reușit chiar să promoveze în primul eșalon în vară și a disputat meci direct cu FCSB, câștigat de „roș-albaștri” cu 3-0, forurile conducătoare ale fotbalului românesc nu au deschis o anchetă pentru a stabili gradul de implicare al lui Gigi Becali la Clinceni.

ADVERTISEMENT