Sport

Scandal uriaș în La Liga. Motivul pentru care arbitrul a anulat golul victoriei lui Real Madrid, în 90+9, și i-a dat roșu lui Bellingham!

Scandal de proporții în La Liga! Real Madrid a marcat golul victoriei în prelungiri, însă arbitrul a fluierat finalul partidei. Jude Bellingham a încasat cartonașul roșu.
03.03.2024 | 10:26
Scandal urias in La Liga Motivul pentru care arbitrul a anulat golul victoriei lui Real Madrid in 909 si ia dat rosu lui Bellingham
Scandal-monstru în La Liga! Real Madrid a avut un gol anulat în finalul meciului cu Valencia, scor 2-2. Foto: X.
ADVERTISEMENT

Scandal-monstru în La Liga! Real Madrid și Valencia au terminat la egalitate pe Mestalla, scor 2-2, în etapa a 27-a. „Galacticii” au reușit să marcheze golul victoriei în prelungiri, însă „centralul” Gil Manzano fluierase finalul partidei. Bellingham a răbufnit și a văzut cartonașul roșu.

Scandal uriaș în La Liga. Motivul pentru care arbitrul a anulat golul victoriei lui Real Madrid, în 90+9

Valencia a început mai bine partida și și-a consolidat un avantaj de două goluri după reușitele lui Hugo Duro și Roman Yaremchuk în prima jumătate de oră a meciului. Vinicius a redus din diferență în prelungirile primei reprize din pasa altui brazilian, Rodrygo.

ADVERTISEMENT

Același Vinicius Junior a restabilit egalitatea în minutul 76 din pasa lui Brahim Diaz. Trupa lui Carlo Ancelotti a forțat victoria, iar finalul meciului a fost unul extrem de tensionat. În minutul 90+9, Jude Bellingham a trimis mingea în plasă cu o lovitură de cap din pasa lui Brahim Diaz.

Reușita starului britanic nu a fost contabilizată pe tabelă, deoarece arbitrul Gil Manzano a fluierat finalul meciului chiar în momentul în care mingea era în aer și se îndrepta spre Jude Bellingham. A urmat un scandal-monstru!

ADVERTISEMENT

Scandal la Valencia – Real Madrid 2-2. Jude Bellingham a văzut cartonașul roșu

Jucătorii lui Carlo Ancelotti s-au năpustit imediat asupra arbitrului Gil Manzano, extrem de criticat în presa din Spania după scandalul de pe Mestalla. „Galacticii” au protestat vehement, iar unul dintre cei mai buni arbitri din Spania a fost nevoit să scoată cartonașele din buzunar.

Jude Bellingham a văzut direct cartonașul roșu. De asemenea, Joselu a primit cartonașul galben la marginea terenului. Totodată, Vinicius și Rudiger au fost potoliți cu greu de oaspeți, însă cei doi jucători de bază de la Real Madrid au scăpat fără cartonaș.

ADVERTISEMENT

În urma sancțiunii primite, Jude Bellingham va lipsi cel puțin două etape. Carlo Ancelotti a avut un discurs extrem de acid la conferința de presă de la finalul partidei. Marele antrenor italian a fost revoltat atât din cauza golului anulat, cât și pentru cartonașul roșu primit de Bellingham. Tehnicianul lui Real Madrid consideră că Gil Manzano a acordat ușor cartonașul roșu.

Carlo Ancelotti, revoltat după Valencia – Real Madrid 2-2: „Nu mi s-a mai întâmplat în toată cariera”

„E ceva ce nu mi s-a mai întâmplat în toată cariera. Bellingham nu înțelege de ce a văzut cartonașul roșu, pentru că nu l-a înjurat pe arbitru”, a spus Carlo Ancelotti, la conferința de presă. Antrenorul a dezvăluit și care ar fi fost cuvintele lui Jude: „It’s a f***ing goal!”.

ADVERTISEMENT

Gil Manzano a fost extrem de criticat de ziariștii spanioli. Marca, ziarul de casă al lui Real Madrid, consideră că arbitrul spaniol a avut parte de „cel mai rău minut din cariera sa”. Sursa menționată a precizat că nici Comitetul Tehnic al Arbitrilor nu a privit cu ochi buni decizia lui Gil Manzano.

Accidentare groaznică în finalul meciului Valencia – Real Madrid 2-2

Un alt moment tensionat s-a petrecut în minutul 86. La o lovitură liberă a lui Real Madrid, Aurelien Tchouameni a căzut în careu peste genunchiul drept al lui Mouctar Diakhaby, fundașul celor de la Valencia.

Internaționalul din Guineea a căzut în careu și a urlat de durere. Fotbaliștii celor două echipe au cerut disperați intervenția medicilor. Diakhaby a fost scos pe targă și transportat de urgență la spital.

ADVERTISEMENT