Fotbal international

Marian Olaianos, exclus din delegația TVR de la CM din Qatar după scandalul de agresiune fizică și hărțuire sexuală

Televiziunea Română stă pe un butoi de pulbere în urma unui scandal de agresiune și hărțuire sexuală. Jurnalistul Marian Olaianos ar putea fi dat afară.
14.11.2022 | 20:13
Un nou scandal la TVR. Cristian Oprean este acuzat că a vândut bilete la suprapreț pentru meciuri de la Cupa Mondială. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
14-11-2022
18:21

Marian Olaianos, înlocuit de TVR din delegaţia pentru Mondialul din Qatar

Conform paginademedia.ro, Marian Olaianos nu va mai merge la Campionatul Mondial din Qatar să comenteze meciurile pentru Televiziunea Română: „Coordonatorul cu atribuţii de Director al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive a decis înlocuirea lui Marian Olaianos în echipa care se va deplasa în Qatar, la Campionatul Mondial de Fotbal, întrucât prezenţa lui este necesară la audierile comisiei disciplinare”, a fost răspunsul oficial al postului TV.

Jurnalistul va fi înlocuit de către Dragoş Bocanaciu. Acesta va comenta partidele alături de Emil Hossu-Longin, Cristi Mîndru și Narcis Șelaru.

Comentatorul sportiv Marian Olaianos și realizatorul emisiunii „Replay” se află în mijlocul unui scandal, după ce a bruscat o colegă și ar putea fi dat afară de la Televiziunea Română.

TVR stă pe un butoi de pulbere înainte de Campionatul Mondial din Qatar

Marian Olaianos, unul dintre cei patru comentatori ai Televiziunii Române de la Campionatul Mondial din Qatar, ar putea rata turneul final. Ba, mai mult, riscă să fie dat afară de la postul național de televiziune după ce ar fi agresat o colegă de serviciu, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul, la rândul său, o acuză pe aceasta de hărțuire sexuală. Sursa citată precizează că cea agresată este Nadine Vlădescu, angajată la TVR pe secțiunea cultural.

Nadine Vlădescu susține că a fost lovită de Olaianos și chiar și-a scos un certificat medico-legal pentru a putea proba în instanță acest lucru. Apoi a depus și o plângere scrisă la conducerea TVR-ului.

ADVERTISEMENT

Marian Olaianos se apără în urma acuzațiilor

Olaianos ar fi depus deja un dosar de apărare la Comisia de Disciplină a Televiziunii Române în care susține că a fost agresat sexual. Jurnalistul ar fi adus ca probe mesaje de WhatsApp cu tentă sexuală pe care le-ar fi primit de la Nadine Vlădescu.

Din informațiile oferite de colegii jurnalistul de la Secția Sport, lucrurile au degenerat în urma acestor convorbiri: „Se pare că, deranjat de insistențele acesteia, Marian ar fi cedat nervos și la un moment dat i-ar fi pus mâna în gât. Toată scena s-a petrecut chiar pe holurile televiziunii publice”. 

ADVERTISEMENT

Dan Turturică, directorul TVR, a decis de urgență deschiderea unei anchete, mai ales că Marian Olaianos ar trebui să plece în Qatar în doar câteva zile. Cel mai probabil comentatorul va fi însă exclus din echipa pentru Campionatul Mondial.

Marian Olaianos este căsătorit și are doi copii

Acest incident i-ar putea crea probleme mari lui Marian Olaianos și în viața personală. Jurnalistul în vârstă de 48 de ani este căsătorit și are doi copii.

ADVERTISEMENT

Marian Olaianos este unul dintre cei mai vechi și apreciați jurnaliști sportivi de la Televiziunea Română. Alături de Marius Mitran este moderatorul emisiunii „Replay”, un clasic deja în grila TVR 1. A fost reporter de teren și este angajat al TVR de 23 de ani.

Olaianos a intrat în concediu medical iar o decizie finală va fi luată de TVR la începutul săptămânii viitoare:  „Nu comentez absolut nimic pe marginea acestui subiect”, a fost singurul comentariu al jurnalistului.

„Procedura noastră spune că trebuie să vă adresați departamentului de comunicare și o să vă răspundem la ceea ce ne întrebați. Să ne trimiteți un mail”, a transmis și directorul TVR, Dan Turturică.

Comunicatul oficial al Televiziunii Române

În cele din urmă, Televiziunea Română a ieșit în față cu un comunicat de presă pentru a lămuri acest scandal: „Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem următorul răspuns: Săptămâna trecută, a fost înregistrată o sesizare privind o agresiune fizică a unui angajat al TVR asupra altui angajat, însoțită de mai multe documente medico-legale.

În urma acestui eveniment, Președintele-Director General al SRTv – Dan Cristian Turturică a dispus constituirea unei comisii disciplinare care să cerceteze incidentul. 

Reprezentanții comisiei disciplinare au solicitat să li se pună la dispoziție înregistrările imaginilor de pe camerele video de supraveghere, pentru identificarea și analizarea faptelor prezentate în sesizare.

Totodată, membrii comisiei au informat Departamentul Emisiuni și Știri Sportive că, începând cu data de 14 noiembrie, este necesară prezența fizică la sediul TVR a persoanei cercetate, pentru a fi audiată”.

ADVERTISEMENT
Tags: