Sport

Scandalagiul Antonio Conte! Antrenorul lui Tottenham a avut un conflict dur și cu Gică Hagi: ”E o rușine! M-a distrus!”

Antonio Conte și Thomas Tuchel au avut meciul lor la duelul din Premier League Chelsea – Tottenham 2-2. Au fost în două rânduri la un pas de bătaie. Italianul nu e la primul conflict. Și cu Gică Hagi a avut unul.
15.08.2022 | 18:04
Scandalagiul Antonio Conte Antrenorul lui Tottenham a avut un conflict dur si cu Gica Hagi E o rusine Ma distrus
Scandalul dintre Antonio Conte și Thomas Tuchel după Chelsea - Tottenham 2-2 nu miră pe nimeni. Italienul este recunoscut pentru sangvinitatea lui. Și cu Gică Hagi a avut un conflict dur, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Managerul lui Tottenham Hotspur, Antonio Conte, a fost un fotbalist aparte. Întreaga carieră și-a dedicat-o cluburilor Lecce și Juventus. Prin felul lui de a fi generează entuziasm, dar și conflicte. Duminică a fost la un pas de bătaie cu Thomas Tuchel, de la Chelsea. În urmă cu 22 de ani s-a contrat cu Gică Hagi.

Antonio Conte, un saltimbanc al fotbalului

Tehnicianul italian Antonio Conte este un saltimbanc al fotbalului. Ca jucător a fost un adversar dificil pentru orice oponent. Departe de a fi un fotbalist de geniu, Conte a fost devotat 100% sportului în care s-a consacrat, dar și provocator.

ADVERTISEMENT

Conte are o capacitate incredibilă de a ridica nivelul de adrenalină, atât jucătorilor lui, cât și adversarilor. Gică Hagi și Thomas Tuchel, managerul celor de la Chelsea, știu foarte bine acest lucru. Conflictul cu ”Regele” fotbalului românesc datează de mai bine de două decenii.

După ultima etapă din Premier League, Chelsea – Tottenham, este la cuțite și cu managerul primilor. Cei doi au avut două momente extrem de tensionate și au sfârșit prin a fi eliminați, amândoi, după ultimul fluier al centralului Anthony Taylor.

ADVERTISEMENT

Pentru fanii fotbalului din lume acest lucru nu este ceva la care nu s-ar fi așteptat. Antonio Conte este cunoscut pentru efervescența cu care trăiește fiecare meci al echipelor pe care le antrenează. Vocea lui se face auzită indiferent de cât de tare ar cânta suporterii, iar celebrarea golurilor este întotdeauna o provocare pentru adversari.

De la sprinturile ostentative prin fața băncii tehnice a oponenților, la gesticulație, sau salturile în brațele membrilor staff-ului, sau chiar în ale fanilor aflați în primele rânduri în tribune, nimic nu este ceva neobișnuit pentru tehnicianul italian.

ADVERTISEMENT

Mai înainte de Thomas Tuchel a fost conflictul cu Gică Hagi

Antonio Conte a avut lumea la picioare ca fotbalist. Până să-și înceapă cariera de antrenor cucerise deja 13 trofee, ca jucător, toate cu Juventus, între care 5 titluri de campion, trofeul Champions League și Cupa UEFA.

Fără să fi fost vreun fotbalist în jurul căruia să se construiască tactica, Antonio Conte a fost un lider care nu s-a dat în lături de la nimic ce ar fi putut aduce un avantaj echipei sale.

ADVERTISEMENT

Un episod dureros rămâne în amintirea fanilor sportului rege. Cel de la Campionatul European de fotbal din 2000, din Belgia și Țările de Jos. Într-unul din sferturile de finală se înfruntau Italia, cu Antonio Conte titular, și România, cu Gică Hagi căpitan.

Conte, cu atitudinea care l-a consacrat, a fost mereu provocator, mereu la limita regulamentului și a fair-play-ului, indiferent că vorbim de intervenții, sau de comportament. Hagi a fost ”clientul” italianului, dar s-a terminat prost pentru actualul manager al lui Tottenham.

Fault dur al “Regelui” asupra lui Conte: “Cred că faultul lui Hagi a fost premeditat, e o rușine. M-a distrus”

La capătul răbdării, Gică Hagi a cedat nervos și l-a faultat ”decisiv” pe Conte, întrerupând pentru o vreme cariera mijlocașului din Peninsulă. Era minutul 55 al înfruntării. După alte patru minute cariera”Regelui” la echipa națională lua sfârșit odată cu cartonașul roșu încasat, după altă reacție nervoasă.

Ulterior, ”Regele” a încercat să-și ceară scuze și chiar a mers la spital pentru a și le prezenta personal în fața lui Conte. Au fost încercări zadarnice. Italianul nici nu a vrut să audă de Hagi, iar mai târziu declara că nu îl va ierta niciodată pentru că i-a frânt cariera.

”Toți cei care joacă fotbal știu cât de ușor se poate rupe piciorul unui adversar. Cred că faultul lui Hagi a fost premeditat, e o rușine. N-am nici un dubiu că el a vrut să-mi rupă piciorul. M-a distrus”, spunea Conte la vremea respectivă.

VEZI VIDEO FAULTUL LUI HAGI LA CONTE: 

La provocat pe Thomas Tuchel, apoi a căzut victimă

Ultimul episod în care Antonio Conte a ieșit din nou în evidență a fost derby-ul cu Chelsea din etapa a doua a noului sezon în Premier League. La scorul de 1-0 pentru ”albaștrii”, Spurs a egalat, iar managerul italian a găsit de cuviință să se bucure în fața băncii tehnice a gazdelor.

Thomas Tuchel a reacționat imediat și cei doi au fost cu greu despărțiți de ceilalți membrii ai staff-urilor. Chelsea a reacționat imediat și a fost rândul managerului german să imite gesturile italianului după ce echipa lui a trecut la conducere 2-1.

Până la urmă, meciul s-a terminat remiză 2-2, cu un gol marcat de trupa lui Conte în ultimele secunde ale partidei. În drum spre vestiare peninsularul i-a întins mâna oponentului său, dar Tuchel l-a bruscat și a avut loc un nou început de confruntare, aplanat încă o dată de intervenția jucătorilor și a colaboratorilor celor doi.

”Credeam că atunci când doi manageri îşi strâng mâna trebuie să se privească în ochi. Dar el se pare că a avut altă opinie. Nu a fost necesar acel incident, dar multe lucruri nu sunt necesare în fotbal şi, totuşi, se întâmplă”, și-a justificat Thomas Tuchel gestul de a răsuci mâna italianului după meci.

ADVERTISEMENT