News

Scandalul din Secţia ATI de la Sf. Pantelimon e mult mai vechi. Un medic aduce acuzații de “cyberbullying” într-o scrisoare către ministrul Rafila

Situația tensionată de la Secţia ATI a spitalului Sf. Pantelimon este una mai veche. Un medic aduce acuzații de "cyberbullying" într-o scrisoare către ministrul Rafila.
12.04.2024 | 13:45
Scandalul din Sectia ATI de la Sf Pantelimon e mult mai vechi Un medic aduce acuzatii de cyberbullying intro scrisoare catre ministrul Rafila
Un medic ATI de la spitalul Sf. Pantelimon aduce acuzații grave conducerii într-o scrisoare către ministrul Rafila. Sursa foto: Facebook / Sf. Pantelimon
ADVERTISEMENT

Situația tensionată din sânul secției ATI a spitalului Sf. Pantelimon din Capitală datează de mai multă vreme. Vineri, într-o scrisoare trimisă ministrului Sănătății, un medic de la această unitate aduce acuzații de “cyberbullying”.

Un medic ATI de la spitalul Sf. Pantelimon aduce acuzații grave conducerii într-o scrisoare către ministrul Rafila

În aceste zile, are loc o anchetă majoră la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Se întâmplă asta după ce conducerea a primit sesizări de la o asistentă conform cărora, în secția de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului, 20 de pacienți ar fi murit în doar 3 zile.

ADVERTISEMENT

Decesul lor ar fi fost cauzat de administrarea incorectă a unui medicament. Pe lângă cercetările interne, și Ministerul Sănătăţii a decis să trimită Corpul de Control la unitatea medicală.

La toată această situație deja gravă se adaugă, vineri, un alt scandal. Fosta șefă de la ATI din acest spital i-a trimis ministrului Sănătății o scrisoare. Ea reclamă o atitudine necorespunzătoare a managerului. Din informațiile celor de la Știrile ProTV, scrisoarea ar fi ajuns la Alexandru Rafila pe WhatsApp. Iată ce spune cadrul medial:

ADVERTISEMENT

Subsemnata doctor (…) medic primar în cadrul secţiei ATI Spitalul I de Urgenţă Sfântul Pantelimon Bucureşti, notific cu privire la conduita incorectă din data de 10.04, cu privire la presiunile și conduita incorectă a dr. Bogdan Socea, managerul Spitalului, şi a directorul medical dr. Dimitriu Mihai, care au venit în secția ATI şi au avut un discurs denigrator la adresa mea, în prezenţa tuturor medicilor ATI și a asistentelor prezente în tură.

Au spus că scopul acestui discurs este să dezmintă zvonul legat de spital despre revocarea lor din funcţia de conducere. În plus, de o manieră incorectă m-au acuzat indirect că aş fi responsabilă de acele filmări şi declaraţii apărute în presă în ultimul timp şi că atâta timp cât vor fi ei conducere, doctoriţa Pompilian Florina va rămâne șefa secţiei ATI, asigurând totodată personalul ca subsemnata nu voi mai fi niciodată șefă de secție atâta timp cât vor fi ei la conducere”, reclamă medicul.

ADVERTISEMENT

Reacția ministrului Sănătății față de acuzațiile medicului

În aceeași scrisoare, fosta șefă ATI care țintește să revină în funcție spune că nu are nicio șansă. Acuză că postul este deja asigurat actualei șefe de secție. În plus, reclamanta se plânge de ”cyberbullying”.

”(….) dacă se va scoate la concurs postul de şef de secţie ATI, acesta ar fi asigurat actualei şefe de secție, eu nu aş avea nicio şansă la ocuparea acestui post – iar acest fapt nu poate fi trecut cu vederea şi nu poate rămâne fără consecinţe, dată find conduita incorectă, discriminatorie, de mobbing şi bullying şi chiar cyberbullying”, a scris reclamanta.

ADVERTISEMENT

Prezent vineri la spitalul Sf. Pantelimon, ministrul Rafila a confirmat faptul că știe de nemulțumirile acestei persoane. Oficialul dezvăluie că acest medic are pe numele său o serie de plângeri la Colegiul Medicilor.

Vrem să intrăm în legătură cu această doamnă doctor. Vreau să ne spună toate problemele pe care le are. Acolo este un colectiv care cuprinde 13 medici.

Există sesizări la Colegiul Medicilor împotriva doamnei doctor care a depus plângere azi. Nu ne reglăm noi problemele de natură personală pe spatele pacienților. Problemele noastre personale sunt pe planul doi”, a afirmat dr. Rafila.

ADVERTISEMENT