Sport

Scandări xenofobe la Petrolul – Sepsi! Meciul a fost oprit cu același Andrei Chivulete la centru

Scandări xenofobe ale suporterilor gazdelor la Petrolul - Sepsi. „Centralul” Andrei Chivulete a oprit partida în minutul 24.
08.03.2024 | 21:15
Scandari xenofobe la Petrolul  Sepsi Meciul a fost oprit cu acelasi Andrei Chivulete la centru
Meciul dintre Petrolul și Sepsi a fost oprit în prima repriză pentru scandări xenofobe. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Scandări xenofobe în prima repriză a meciului Petrolul – Sepsi, în etapa a 30-a din SuperLiga. Duelul de la Ploiești a fost oprit în minutul 24 de „centralul” Andrei Chivulete. Arbitrul din București are amintiri neplăcute de la Sepsi – FC U Craiova, de la începutul anului trecut.

Scandări xenofobe la Petrolul – Sepsi! Meciul a fost oprit cu același Andrei Chivulete la centru

Seară tensionată în SuperLiga, unde nu mai puțin de 5 formații luptă pentru ultimele două locuri rămase disponibile în play-off. După incidentele scandaloase de la Dinamo – UTA Arad, tensiunea s-a mutat la Ploiești. Meciul a fost oprit pentru scandări xenofobe.

ADVERTISEMENT

Mai mulți suporteri ai Petrolului din Peluza Latină au avut scandări xenofobe la adresa oaspeților. „Centralul” Andrei Chivulete a luat decizia de a opri partida în minutul 24. Pauza a durat preț de câteva minute.

Ulterior, jocul s-a reluat după avertismentul venit de la crainicului Stadionului de pe „Ilie Oană”. Totodată, cu câteva momente înainte ca suporterii gazdelor să aducă scandări xenofobe la adresa formației din Sf. Gheorghe, mai multe obiecte au zburat direct pe gazon.

ADVERTISEMENT
Petrolul - Sepsi a fost oprit în minutul 24 pentru scandări xenofobe. Foto: sport.pictures.eu.
Petrolul – Sepsi a fost oprit în minutul 24 pentru scandări xenofobe. Foto: sport.pictures.eu.

Andrei Chivulete a oprit definitiv Sepsi – FC U Craiova la începutul anului trecut

Meciul Sepsi – FC U Craiova, de la finalul lunii ianuarie 2023, a fost întrerupt definitiv de „centralul” Andrei Chivulete pentru scandări xenofobe ale ultrașilor olteni la Sf. Gheorghe. Cazul a fost judecat la Comisia de Disciplină din cadrul FRF și Comisia de Recurs.

În primă fază, Comisia de Disciplină a decis 3-0 pentru Sepsi la „masa verde”. Ulterior, echipa lui Adrian Mititelu a avut câștig de cauză la Comisia de Recurs. Meciul s-a rejucat la mijlocul lunii martie, iar Sepsi s-a impus categoric, scor 4-0 în „finala” pentru ultimul loc în play-off.

ADVERTISEMENT

„Din cauza comportamentului rasist al unora dintre spectatorii prezenți la acest meci, arbitrul a atras atenția că ar putea opri meciul. Rasismul nu poate fi tolerat. Ajutați-i pe cei din jurul dumneavoastră și spuneți NU rasismului”, spunea crainicul stadionului de la Sf. Gheorghe.

Cosmin Matei, accidentare serioasă la Ploiești

Cosmin Matei, titular contra Petrolului Ploiești, s-a accidentat în startul partidei. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost scos cu targa de pe teren. Fostul fotbalist al lui Dinamo a fost înlocuit cu Adnan Aganovic.

ADVERTISEMENT

Florin Ștefan a deschis scorul în minutul 14 cu un șut spectaculos. Arbitrii meciului de la Ploiești sunt „centralul” Adrian Chivulete, ajutat de asistenții Marius Marica și Andrei Constantinescu. În camera VAR au fost delegați Radu Petrescu și Adrian Popescu.

ADVERTISEMENT
Tags: