News

Scapă românii de cele 14 zile de autoizolare după ce se întorc din vacanță din Grecia sau Bulgaria? Anunțul lui Nelu Tătaru

04.06.2020 | 15:36
Scapa romanii de cele 14 zile de autoizolare dupa ce se intorc din vacanta din Grecia sau Bulgaria Anuntul lui Nelu Tataru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru/ Foto: Inquam - George Călin
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, îl contrazice pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, în chestiunea eliminării perioadei de izolare de 14 zile pentru românii care se întorc din vacanță, din străinătate.

Nelu Tătaru a vorbit despre autoizolarea de 14 zile impusă cetățenilor români

Nelu Tătaru nu știe dacă, începând cu 15 iunie, românii întorși din vacanță din Grecia sau Bulgaria vor scăpa de autoizolarea de 14 zile impusă de lege.

ADVERTISEMENT

Ministrul Virgil Popescu anunța că Guvernul Orban se gândește să renunțe la această obligativitate pentru români.

Cu toate acestea, Tătaru îl contrazice pe colegul său din Guvern. „Gândiți-vă, dacă este acest risc, ce vor face cei care se vor întoarce în România, care stau în izolare? În acest moment noi judecăm la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență fiecare stat în parte.

ADVERTISEMENT

În măsura în care vedem că în acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim, prin reciprocitate.

Veți vedea și zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere, dar încă nu este momentul. Analizăm în această perioadă. Veți vedea spre 15 iunie și deciziile luate”, a declarat Tătaru, conform Digi 24. 

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila se teme că numărul de cazuri de coronavirus ar putea să crească

Alexandru Rafila, cunoscut microbiolog și expert afiliat OMS, a explicat că numărul de cazuri de coronavirus ar putea crește dacă românii pleacă în străinătate, chiar dacă Grecia și Bulgaria au un număr mai mic de cazuri de Covid-19 raportat la țara noastră.

Actualul regulament a fost impus în luna aprilie, când pandemia de coronavirus era pe o pantă ascendentă, însă Ludovic Orban și alți miniștri au dezvăluit că s-ar putea renunța la autoizolare după 15 iunie, în faza următoare a relaxării.

ADVERTISEMENT

15 iunie 2020 este data avansată de autorități pentru o nouă etapă a relaxării. Nelu Tătaru speră ca societatea românească să revină la o viață „cvasi normală” cândva spre final de vară. Cu toate acestea, normalitatea va fi marcată de tot mai multe măsuri de protecție.

ADVERTISEMENT