Fotbal international

Schema olandezilor de la golul doi cu Argentina, dezvăluită la Fanatik SuperLiga: „A mai reușit unul asemănător în 2021!”. Exclusiv

Naționala Olandei a reușit un gol extraordinar la ultima fază în meciul împotriva Argentinei. Robert Niță e convins că schema nu a fost deloc întâmplătoare.
12.12.2022 | 17:35
Schema olandezilor de la golul doi cu Argentina dezvaluita la Fanatik SuperLiga A mai reusit unul asemanator in 2021 Exclusiv
Olanda a reușit să revină de la 2-0 în doar 30 de minute. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Olanda a reușit o revenire spectaculoasă împotriva Argentinei, deși a fost condusă cu 2-0 în minutul 73. Reușita incredibilă din minutul 90+11 de prelungiri a venit în urma unei scheme care i-a luat total prin surprindere pe argentinieni.

Schema olandezilor, analizată la Fanatik SuperLiga: „S-a aplecat și nocturna când s-a făcut ăla că trage”

Robert Niță a urmărit cu atenție faza din care Olanda a reușit să marcheze al doilea gol Argentinei și e de părere că Louis van Gaal nu are niciun merit: „Weghorst a mai reușit un gol asemănător în 2021. La propunerea lui a fost făcută faza.

ADVERTISEMENT

A făcut-o la echipa de club, au repetat-o, au văzut că merge… Păi s-a aplecat și nocturna când s-a făcut ăla că trage. I-a zburat turbanul”, a dezvăluit fostul atacan al Stelei și al Rapidului.

Niță a fost impresionat de ceea ce au reușit olandezii, care au ales să nu tragă la poartă deși era minutul 11 de prelungiri: „Bă, da’ cum simulează faza, că șutează și cum se poziționează, apoi preluarea, fundașul bagă alunecare pe lângă minge. Faza e de manual!”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin e sigur: „Eu cred că a fost o decizie a jucătorilor”

Andrei Vochin e contrariat că nu au recurs la aceeași schemă și la precendenta lovitură liberă, irosită cu un șut mult peste poartă: „De ce n-au făcut cu șapte minute înainte? La ultima fază de regulă dai la poartă…

Eu cred că a fost o decizie a jucătorilor. Evident că știau schema. Mai ales că au avut acea lovitură ratată”, a mai spus consilierul FRF, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Analistul consideră că pentru Argentina e un mare semn de întrebare faptul că „pumele” au pierdut avantajul de două goluri în doar 20 de minute, într-un sfert de finală de Campionat Mondial: „Pe mine mă surprinde că Argentina a pierdut avantajul. Mie asta mi se părea că e forța lor. Ei au o problemă când trebuie să aduce pozițional. În momentul în care trebuie să țină de rezultat, devin o echipă extrem de periculoasă”. 

Andrei Vochin, impresionat de naționala Marocului: „Reprezentină un model pentru o echipă cu valori mai puține”

Andrei Vochin îi laudă pe cei din naționala Croației și Marocului și e de părere că africanii sunt un model demn urmat, iar defensiva lor impenetrabilă a șocat pe multă lume„Croația și Maroc sunt surprize frumoase. Am văzut la Maroc această capacitate defensivă extraordinară.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, ce au făcut oamenii ăștia reprezintă un model pentru o echipă cu valori mai puține. Nici măcar Ziyech nu este vedetă. Băga alunecări pe la 20-25 de metri de poartă…”, a concluzionat același Vochin.

ADVERTISEMENT
Tags: