News
notix pixel id

Schimbare totală de vreme! Lapovițe și ninsori peste țară

Schimbare totală de vreme! În România sunt așteptate lapovițe și ninsori. Ce avertisment au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.
27.11.2021 | 12:41
Schimbare totală de vreme! Lapovițe și ninsori peste țară
Schimbare totală de vreme în întreaga țară. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Avertisment transmis de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Aceștia au spus că vremea se strică din nou, începând cu vestul ţării.

Aici precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, dar se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi se vor extinde în zilele următoare. Sunt și vești bune însă. Două zile ne vom mai bucura de vremea bună.

Schimbare totală de vreme în țară!

“Nu este exclus ca, săptămâna viitoare, 29 noiembrie – 5 decembrie, în nordul şi centrul teritoriului, în zonele mai joase, precipitaţiile să se transforme în lapoviţe şi ninsori mai ales noaptea.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt cauzate tocmai de prezenţa acelui front rece care traversează ţara noastră”, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM la Realitatea Plus.

Sfârșitul lui noiembrie vine însă cu frig. Regimul termic va fi apropiat de cel normal, dar se pierd în medie 2-3 grade. Ceea ce înseamnă că nu vom mai avea temperaturi care să depăşească 10 grade, de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, valorile termice devenind cu mult mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, în special în regiunile sudice.

Totodată, cerul va avea înnorări în vest şi în nord-vest, unde va ploua local, dar şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul celor Orientali, unde se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe spaţii mici

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari şi temporar în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.

Pe alocuri se va semnala ceaţă, cu probabilitate mai mare în orele dimineţii în zonele joase din Oltenia, Moldova şi Transilvania.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește Capitala, temperatura maximă va fi de 14-15 grade, iar cea minimă de 3-6 grade, valori mult mai ridicate decât ar fi normal în ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va avea unele înnorări în primele ore ale zilei şi la sfârşitul intervalului şi va fi variabil la senin în restul timpului. Vântul va sufla în general slab.

În ultima zi a weekendului, în regiunile din jumătatea de vest a ţării, cerul se va înnora treptat şi aria ploilor va fi în extindere, mai ales din orele amiezii. La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Pe alocuri precipitaţiile vor fi moderate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar ploile – izolate.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, cu viteze mai mari noaptea în Carpaţii Meridionali, dar local şi temporar şi în Banat şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 şi 10 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în orele dimineţii şi noaptea, dar probabilitatea de ploaie slabă sau burniţă va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14-16 grade, iar cea minimă de 5-7 grade

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri