News

Schimbări uriașe în Codul Rutier. Cum se circulă acum în sensul giratoriu

Codul Rutier suferă schimbări importante în ceea ce privește circulația în sensul giratoriu. Anunțul făcut de Poliția Română.
20.03.2023 | 07:35
Schimbari uriase in Codul Rutier Cum se circula acum in sensul giratoriu
Codul Rutier, schimbări importante în privința circulației în sensul giratoriu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, sensul giratoriu a reprezentant o problemă majoră pentru mulți șoferi români. Codul Rutier vine acum cu modificări importante menite să reglementeze circulația în aceste zone ale șoselelor.

Codul Rutier, schimbări importante în privința circulației în sensul giratoriu

În debutul acestui an, circulația în sensul giratoriu s-a schimbat radical. S-a întâmplat asta imediat după modificarea regulamentului de aplicare a Codului Rutier. Conform noilor prevederi, regulile și interdicțiile pentru șoferi sunt definite mai clar.

ADVERTISEMENT

Poliția Română a dorit să tragă un semnal de atenționare pe pagina sa de socializare în legătură cu circulația în sensul giratoriu. Mai exact, oamenii legii explică șoferilor cum anume se iese din sensul giratoriu.

Potrivit instituției, odată cu noile modificări legislative, șoferii nu mai pot părăsi un sens giratoriu direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a direcției de mers și să le taie fața celor de pe celelalte benzi.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să facă această manevră trebuie să își semnalizeze intenția. În plus, e obligatoriu să se asigure că pot face asta fără să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

”Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

ADVERTISEMENT

Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, a transmis Poliția Română, pe site-ul de socializare. Postarea oamenilor legii a stârnit multe reacții. Mulți spun că regula este cea potrivită și trebuia stabilită de multă vreme.

Modificarea Codului Rutier, prevederi clare legate de circulația în sensul giratoriu

După apariția HG 130/2023, regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat. Din acest debut de an, el conține definiția intersecției cu sens giratoriu. Regulamentul definește acum intersecția cu sens giratoriu ca fiind ”intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale”.

ADVERTISEMENT

Se mai stipulează că, ”în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde