Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, întăriri pentru noul sezon! Două handbaliste din Japonia vor juca pe malul Oltului. Exclusiv

SCM Râmnicu Vâlcea îşi pregăteşte noul sezon şi trei jucătoare de bază au semnat deja prelungirea. În plus, pentru prima dată în istoria clubului, două handbaliste din Japonia vor evolua la Vâlcea.
02.02.2022 | 10:09
SCM Ramnicu Valcea intariri pentru noul sezon Doua handbaliste din Japonia vor juca pe malul Oltului Exclusiv
Bent Dahl, alături de jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea a fost o echipă de prim plan în handbalul românesc în ultimii ani. A câştigat titlul în 2019 sub conducerea lui Florentin Pera şi a evoluat în două ediţii ale Ligii Campionilor.

Echipa de pe malul Oltului pregăteşte deja sezonul viitor şi în acest sens a reuşit câteva mutări importante. Iar pentru prima dată în istoria clubului, două handbaliste din Japonia vor evolua la Vâlcea.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea, întăriri pentru noul sezon! Trei jucătoare de bază au semnat prelungirea

Din informaţiile FANATIK, trei jucătoare de bază şi-au prelungit înţelegerile cu SCM Râmnicu Vâlcea. Este vorba de Asma Elhaghoui, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez, care vor continua şi anii următori la echipă.

Oficialii echipei au convins-o pe Asuka Fujita, care evoluează pe postul de extremă dreaptă la Minaur Baia Mare, să joace din sezonul viitor la SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Două japoneze, transferate de SCM Râmnicu Vâlcea: Asuka Fujita şi Sakura Hauge

Nu va fi singura niponă din lotul echipei lui Bent Dahl. FANATIK a aflat că SCM Râmnicu Vâlcea s-a înţeles cu Sakura Hauge, unul dintre portarii naţionalei Japoniei. Ea evoluează în acest sezon la Besancon, în Franţa.

Sakura Hauge este o handbalistă născută în Norvegia, la Bergen. A prins câteva meciuri şi în naţionala Norvegiei în anul 2014, însă din cauza faptului că nu mai avea perspective în prima reprezentativă nordică, a decis să reprezinte Japonia.

ADVERTISEMENT

În Japonia ea este cunoscută sub numele de Sakura Kametani. Ajunsă la 35 de ani, Sakura a participat la ultimele turnee finale alături de naţionala niponă, iar din 2019 joacă la Besancon în Franţa.

Sakura Hauge
Sakura Hauge

SCM Râmnicu Vâlcea speră la titlu în Liga Florilor

SCM Râmnicu Vâlcea se bate la titlu şi în acest sezon. Echipa antrenată de Bent Dahl este pe locul trei în Liga Naţională, cu 28 de puncte, la cinci lungimi de liderul Rapid Bucureşti, cu acelaşi număr de meciuri.

ADVERTISEMENT

Însă, f ormaţia vâlceană se confruntă cu un focar COVID. Mai multe jucătoare au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar confruntările cu Rapid şi Viborg au fost amânate.

Duelul cu Viborg din European League, amânat de două ori!

SCM Râmnicu Vâlcea speră la un parcurs cât mai lung în EHF European League în acest sezon. Startul este perfect, cu două victorii în primele două meciuri disputate.

Confruntarea cu Viborg, duelul care este posibil să decidă echipa de pe primul loc din grupă, a fost amânat de două ori. Fiecare echipă a solicitat o dată amânarea din cauza problemelor cu infectările.

  • 3 este locul pe care îl ocupă SCM Râmnicu Vâlcea în campionat
  • 2019 este anul în care SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat titlul
ADVERTISEMENT