Sport

Scoţia – Ucraina 1-3, semifinală baraj calificare CM 2022. Doar un hop până în Qatar. Când are loc finala cu Țara Galilor

După un meci dramatic, pe care l-a controlat în primele 60 de minute, dar în care a suferit enorm pe final, Ucraina a câștigat în Scoția cu 3-1 și s-a calificat în finala barajului pentru CM 2022
01.06.2022 | 23:19
Scotia  Ucraina 13 semifinala baraj calificare CM 2022 Doar un hop pana in Qatar Cand are loc finala cu Tara Galilor
Ucraina s-a impus în Scoția cu 3-1 și va juca finala barajului de calificare la CM 2022 împotriva Țării Galilor. foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
01-06-2022
20:41

Ucraina va juca finala barajului de calificare la CM 2022 cu Țara Galilor

Ucraina a învins în deplasare Scoția cu 3-1 în semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial și mai are de trecut un singur hop pentru a ajunge în Qatar.

Este vorba despre finala în manșă unică împotriva Țării Galilor, care va stabili ultima echipă europeană calificată la Turneul Final al Campionatului Mondial. Meciul se va disputa duminică, 5 iunie, de la ora 19:00, la Cardiff.

01-06-2022
18:44

Scoţia - Ucraina 1-3 (McGregor 79 / Yarmolenko 33, Yaremchuk 49, Dovbyk 90+5)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: GOOOL UCRAINA! Pe fondul dominării scoțiene, Dovbyk scapă singur pe contraatac și îl învinge pe Gordon cu un șut plasat din 7-8 metri.

Min. 79: GOOOL SCOȚIA! Bushchan boxează aiurea o minge, McGregor reia spre poartă de la marginea careului, portarul ucrinean scapă balonul din mâini, care intră în plasă, cu toată opoziția lui Stepanenko.

Min. 67: McTomminay centrează în careu, portarul boxează greșit până la McGinn, care ratează incredibil.

Min. 49: GOOOL UCRAINA! Yaremchuk dublează avantajul ucrainenilor cu o lovitură de cap din 4-5 metri.

Min. 33: GOOOL UCRAINA! Pasă lungă a lui Matviienko pentru Yarmolenko , acesta scapă singur cu Gordon și înscrie cu un lob superb, din 14-15 metri.

Min. 17: După un șut al lui Yaremchuk, mingea ajunge la Yarmolenko, rămas în postură de singur cu portarul, dar ucraineanul nu reușește să înscrie.

Min. 8: Tsygankov reia periculos din careu, dar Gordon respinge de sub transversală.

Min. 1. A început partida.

01-06-2022
18:02

Echipele de start la Scoția - Ucraina

  • Scoția: Gordon – Robertson, Cooper, Hanley, Hickey – Gilmour, McTominay, McGregor – McGinn, Dykes, Adams. Rezerve: Kelly, Marschall – S.Armstrong, Brown, Christie, L.Ferguson, Hendry, McKenna, O`Donnell, Souttar, Stewart, Taylor. Selecționer: Steve Clark.
  • Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Stepanenko, Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov – Yaremchuk. Rezerve: Pyatov, Riznyk – Bondar, Dovbyk, Kacharaba, Mudryk, Pikhalyonok, Shaparenko, Sobol, Sydorchuk, Syrota, Zubkov. Selecționer: Oleksandr Petrakov.

Meciul Scoţia – Ucraina are loc miercuri, 1 iunie, cu începere de la ora 21:45, în semifinala restantă a barajului de calificare la turneul final al CM din Qatar, care va începe în luna noiembrie a acestui an. Învingătoarea din această partidă va întâlni apoi Ţara Galilor la Cardiff, în finală, şi abia atunci vom cunoaşte numele echipei care va fi prezentă la Mondial.

Unde se joacă meciul Scoţia – Ucraina, semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial din Qatar

Întâlnirea Scoţia – Ucraina se dispută miercuri, 1 iunie, pe stadionul „Hampden Park” din Glasgow şi va fi o partidă care se va desfăşura cu casa închisă. Interesul în jurul acestui meci este foarte mare, mai ales din punct de vedere emoţional, şi în tribune se vor afla inclusiv numeroşi fani ucraineni, veniţi din toate colţurile Europei.

ADVERTISEMENT

Este un meci desfăşurat într-un cadru politic cu totul special. Nu a mai existat până acum, cel puţin după Al Doilea Război Mondial, o partidă în care una dintre echipele naţionale implicate să provină dintr-o ţară care se află în război de apărarea împotriva agresiunii ruse.

De altfel, unul dintre internaţionalii ucraineni care va fi prezent, Oleksander Zinchenko de la Manchester City, spune că vor da totul pentru a-şi face fericiţi compatrioţii şi că trebuie multă atenţie din partea Europei, pentru că mâine poate să se întâmple în altă ţară ceea ce este acum la el acasă.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Scoţia – Ucraina

Partida Scoţia – Ucraina se joacă miercuri, 1 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul „Hampden Park” din Glasgow, în semifinala barajului de calificare la turneul final al CM din Qatar şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 2 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Glasgow, din fericire, miercuri, 1 iunie, nu este o vreme călduroasă, dar, foarte important, va lipsi ploaia care va începe de joi şi este estimat că va continua aşa până lunea viitoare. Temperatura abia va ajunge la 17 grade la ora prânzului, iar seara la ora partidei nu va depăşi 11-12 grade. Meciul va fi condus de cunoscutul arbitru olandez Danny Makkelie.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea Scoţia – Ucraina

Probleme de lot are doar selecţionerul scoţian Steve Clarke, care nu se poate baza pe experimentatrul fundaş al lui Arsenal, Kevin Tiernay, care nu poate fi recuperat iar un alt absent de la acest meci important pentru o Scoţie, care nu a mai mers la un turneul final de CM, la fel ca România, tocmai din 1998, este mijlocaşul Ryan Jack.

La ucraineni, selecţionerul Oleksandr Petrakov nu are nici o problemă de lot, pentru că marea majoritate a elevilor săi au pus stop fotbalului odată cu invazia rusă, care a dus la încheierea sezonului în mod intempestiv. Problema mare este doar această lipsă de jocuri oficiale, chiar dacă alături de ei vor fi şi numele grele, de la cluburi din Europa, Malinovski, Yaremciuk, Yarmolenko, Yinchenko sau Mykolenko.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Scoţia – Ucraina

  • Scoția: Gordon – Hendry, Hanley, Cooper – O’Donnell, McTominay, McGregor, Robertson – McGinn, Dykes, Christie. Selecționer: Steve Clarke
  • Ucraina: Piatov – Karavaev, Zabarnîi, Matvienko, Mikolenko – Malinovskyi, Stepanenko, Zincenko – Iarmolenko, Iaremchuk, Țigankov. Selecționer: Oleksandr Petrakov

Cote la pariuri la jocul Scoţia – Ucraina

Pentru casele de pariuri, acest meci este unul destul de dificil de etichetat. Scoţia pleacă favorită, la cotă de 2,20, poate şi pentru faptul că jucătorii lui Clarke au meciuri oficiale multe în picioare. Ucraina are cotă de 3,60 pentru a ieşi învingătoare, iar pentru un gol marcat cota este de 1,65.

Nici la capitolul număr de goluri marcate nu se aşteaptă multe realizări, dovadă că pentru over 1,5 este cota de 1,50. Cele două naţionale s-au mai întâlnit doar în preliminariile EURO 2008 în meciuri oficiale, împărţindu-şi victoriile: 2-0 Ucraina la Kiev, 3-1 Scoţia la Glasgow.

ADVERTISEMENT