Life

Scriitorul Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă înainte de susținerea unui discurs. Este supus unei operații complicate la gât. Update

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat în timp ce se afla la un eveniment din New York. Faimosul autor trebuia să țină un discurs, dar nu a mai apucat. A fost operat de urgență.
12.08.2022 | 18:45
Scriitorul Salman Rushdie injunghiat pe scena inainte de sustinerea unui discurs Este supus unei operatii complicate la gat Update
Scriitorul Salman Rushdie, atacat pe scenă. Foto: colaj Fanatik / capturi video BBC - Twitter
ADVERTISEMENT
12-08-2022
19:55

Salman Rushdie, operat de urgență

Salman Rushdie este acum într-o operație complicată, după ce atacatorul l-a înjunghiat în gât, a transmis agentul său, Andrew Wylie.

Acesta nu a mai dat detalii despre starea de sănătate a scriitorului.

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat pe o scenă din New York, la un eveniment la care trebuia să țină un discurs.

Scriitorul Salman Rushdie, atacat pe scenă. A fost înjunghiat

Primele informațiile de la fața locului arată că faimosul scriitor ar fi fost înjunghiat. Momentan, nu se știe în ce stare se află acesta.

ADVERTISEMENT

Un alt scenariu este acela că scriitorul a fost lovit cu pumul de mai multe ori. Un martor spunea că ambele variante sunt posibile. Un bărbat a urcat pe scenă rapid și l-a atacat pe Salman Rushdie.

Totul s-a întâmplat chiar atunci când celebrul scriitor era anunțat de prezentator și a urcat pe scenă. După atac, Salman Rushdie a căzut la pământ, iar cel  care l-a atacat a fost prins.

ADVERTISEMENT

Scriitorul, ajutat de participanții la eveniment

O filmare publicată pe rețelele de socializare arată cum autorul în vârstă de 75 de ani a fost înconjurat de un grup mic de oameni, care îi țineau picioarele ridicate în sus. Motivul ar putea fi pentru a-i asigura acestuia o circulație mai bună a sângelui spre piept.

Despre starea de sănătate a lui Salman Rushdie nu se cunosc prea multe detalii, potrivit poliției statului New York.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, se așteaptă o declarație din partea poliției pentru a se ști ce s-a întâmplat cu exactitate la eveniment. Acesta a fost transportat la spital cu elicopterul.

Pe Twitter au apărut și imagini cu bărbatul care a fost reținut de oamenii legii. Tot pe rețelele de socializare, oamenii s-au declarat șocați de cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

„Nu există cuvinte pentru a descrie această oroare. El este un om curajos care nu va fi redus la tăcere.

Gândurile și rugăciunile noastre pentru un rezultat pozitiv sunt alături de el și de familia sa”, a scris cineva.

Scriitorul de origine indiană Salman Rushdie a primit ani la rândul amenințări cu moartea după ce a scris „Versetele satanice”, în 1988.

ADVERTISEMENT
Tags: