News

Scurgeri de gaze pe DN 19A între Satu Mare și Zalău. Traficul a fost blocat

Trafic blocat pe drumul dintre Satu Mare și Zalău, în afara localității Supuru de Sus, din cauza unor scurgeri de gaze, potrivit autorităților.
06.09.2023 | 21:37
Scurgeri de gaze pe DN 19A intre Satu Mare si Zalau Traficul a fost blocat
Scurgeri de gaze pe DN 19A între Satu Mare și Zalău. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Responsabil de această situație ar fi un utilaj care efectua lucrări de forare și care a lovit o țeavă de gaze. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul e oprit pe DN 19A în afara Supuru de Sus, județul Satu Mare, către limita cu județul Sălaj. Totul este o măsură de prevenție, fiind delimitat aici un perimetru de siguranță.

Trafic blocat pe drumul dintre Satu Mare și Zalău

După isteria cauzată de azilele groazei din Voluntari, România a fost lovită de tragedia de la Crevedia, iar acum autoritățile verifică cu atenție toate stațiile GPL din țară și tratează cu maximă siguranță orice incident care are legătură cu o posibilă scurgere de gaze care s-ar putea lăsa cu o explozie puternică.

ADVERTISEMENT

Este și cazul de acum 48 de ore de la o benzinărie din Târgoviște, unde pompierii au intervenit la un rezervor situat pe DN72A, în cartierul Priseaca din Târgoviște. Acolo, pompierii au fost nevoiți să asigure zona în cazul unei scurgeri de gaze de la un SKID GPL situat într-o benzinărie de pe marginea DN72A.

Conform ISU Dâmbovița, pompierii au intervenit la alertă cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SAJ DB. Pompierii au constatat că sursa scurgerilor de gaze era un rezervor GPL de 4.850 de litri, iar autoritățile au decis să devieze circulația la giratoriul Romlux, de la intrarea în oraș.

ADVERTISEMENT

Tragedia de la Crevedia a ucis 4 oameni, în timp ce șase pacienți sunt în stare gravă la spital, fiind intubați și ventilați mecanic. Alți 14 oameni sunt în stare medie sau ușoară, conform Ministerului Sănătății. Justiția s-a mișcat rapid în acest caz, astfel că patronii stației GPL din Crevedia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Asta, după ce procurorii au arătat că aceștia știau prea bine că stația GPL are mari probleme și că în orice clipă s-ar putea produce o tragedie. Cu toate acestea, de dragul zecilor de milioane de euro pe care le produceau, bărbații au riscat și au pierdut în cele din urmă, alături de peste 50 de persoane care au fost victime colaterale.

ADVERTISEMENT

”În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut că cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL.

Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi.

ADVERTISEMENT

Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aprox. 1 km”, au transmis reprezentanţii PICCJ.

ADVERTISEMENT