Sport

Verdictul Comisiei de Disciplină după gestul controversat al lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită. Video

Saudiții cer „expulzarea” lui Cristiano Ronaldo. Un avocat a luat foc după gestul comis de portughez la adresa fanilor după înfrângerea cu Al-Hilal, scor 0-2.
21.04.2023 | 22:16
Verdictul Comisiei de Disciplina dupa gestul controversat al lui Cristiano Ronaldo in Arabia Saudita Video
Cristiano Ronaldo luat în colimator de un avocat saudit după gestul golănesc de la Al-Nassr. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
21-04-2023
19:23

Ce a decis Comisia de Disciplină în cazul lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a fost protagonist în ultima înfrângere a celor de la Al-Nassr, scor 0-2 cu Al-Hilal. După un fault ciudat asupra unui adversar, starul lusitan a stârnit furia saudiților după un gest săvârșit în drumul spre tunelul care duce la vestiare. 

În timp ce fanii echipei adverse scandau numele lui Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și-a dus mâna în zona genitală, iar saudiții au privit gestul ca pe un răspuns al lusitanului. Mai mult decât atât, gestul lui Ronaldo a venit chiar în perioada Ramadanalui, iar mai multe persoane au cerut „expulzarea” fostului atacant de la Manchester United. 

În ciuda scandalului care s-a produs, Cristiano Ronaldo va rămâne fără sancțiune din punct de vedere sportiv, anunță Goal.com. Comisia de Disciplină și Etică a precizat că nu va lua nicio măsură, deoarece stabilirea anumitor pedepse pentru astfel de gesturi se bazează pe transmisii TV, nu pe anumite materiale video apărute pe rețelele de socializare. 

Cristiano Ronaldo traversează momente extrem de tensionate în Arabia Saudită. Starul portughez a avut o evoluție modestă în înfrângerea lui Al-Nassr, scor 0-2 cu rivala Al-Hilal în etapa cu numărul 25 din campionatul Arabiei Saudite. Mai mult decât atât, lusitanul i-a iritat pe arabi cu gestul pe care l-a comis la finalul jocului.

Saudiții cer „expulzarea” lui Cristiano Ronaldo după gestul golănesc la adresa fanilor

În timp ce Cristiano Ronaldo se îndrepta spre tunelul care duce la vestiare, fanii lui Al-Hilal au scandat numele rivalului Lionel Messi. În acele momente, starul portughez și-a dus mâna în zona genitală, iar majoritatea fanilor consideră gestul jucătorului de la Al-Nassr un răspuns la scandările respective.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, gestul golănesc al lui Cristiano Ronaldo i-a iritat pe fani, deoarece a fost comis în perioada Ramadanului. Un avocat saudit a luat foc după actul lui Cristiano Ronaldo și a cerut să fie expulzat, anunță Daily Mail.

Concret, avocatul Nouf bin Ahmed își dorește ca jucătorul portughez să fie aspru sancționat pentru acțiunile sale. Avocatul saudit a anunțat că, printre sancțiunile pe care le riscă Ronaldo se numără închisoarea și deportarea.

ADVERTISEMENT

Un avocat saudit a luat foc după gestul lui Cristiano Ronaldo: „O infracțiune”

„Este considerată o infracțiune de dezonoare publică și este una dintre infracțiunile care implică arestarea și deportarea dacă este comisă de un străin”, a spus avocatul pe Twitter. Totodată, Nouf bin Ahmed a jurat că va depune plângere la Parchetul Saudit pentru a investiga gestul lui Cristiano Ronaldo.

Totuși, potrivit Marca, Al-Nassr a sărit în apărarea lui Cristiano Ronaldo. Clubul la care evoluează din luna ianuarie a anunțat că gestul portughezului a venit ca urmare a loviturii încasate în timpul meciului în zona genitală.

ADVERTISEMENT

„Ronaldo are o accidentare. Duelul său cu Gustavo Cuellar, jucător la Al-Hilal, a început cu o lovitură într-o zonă foarte sensibilă. Aceasta este informația confirmată. În ceea ce privește explicațiile pentru fani, ei sunt liberi să creadă ce vor”, a scris jurnalistul Muhammed Al-Enezi.

Al-Nassr, pas greșit în lupta la titlu

Pe lângă momentele tensionate, Cristiano Ronaldo se află în criză de rezultate la Al-Nassr. Integralist împotriva rivalilor de la Al-Hilal, superstarul portughez nu a ieșit în evidență din punct de vedere sportiv, iar echipa sa a pierdut cu 0-2.

ADVERTISEMENT

Este al doilea meci fără gol marcat de Cristiano Ronaldo. Astfel, Al-Nassr a ratat șansa de a o egala la puncte pe Al-Ittihad, liderul din campionat, care are un meci mai puțin. Este un pas greșit făcut de echipa lui Dinko Jeličić cu șase etape rămase din campionat.

ADVERTISEMENT