Sport

Se întâmplă și la case mai mari! Umilință maximă pentru Franța la Jocurile Olimpice. Reacția presei din Hexagon

La fel ca România, Franța a părăsit Jocurile Olimpice de la Tokyo „pe ușa din dos”. Cu doar trei puncte acumulate în faza grupelor, elevii lui Sylvain Ripoll i-au scos din minți pe jurnaliștii din Hexagon.
28.07.2021 | 18:52
Se întâmplă și la case mai mari! Umilință maximă pentru Franța la Jocurile Olimpice. Reacția presei din Hexagon
Jucătorii lui Sylvain Ripoll au fost mitraliați de presa din Hexagon. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Deși a avut parte de o grupă accesibilă, cel puțin teoretic, naționala olimpică a Franței nu și-a putut câștiga un loc în sferturile competiției de la Tokyo. Ba chiar a trăit, miercuri, 28 iulie, una dintre cele mai mari umilințe din istorie, după 0-4 cu Japonia și a fost pusă la zid de jurnaliști.

Un duel de coșmar”, a titrat L’Equipe, imediat după fluierul final, în timp ce Le Figaro a catalogat această partidă drept „o palmă care trimite Franța pe ușa din dos”. La fel ca România, „Cocoșul Galic” s-a văzut nevoit, în absența lu Kylian Mbappe și a celorlalte vedete de la Campionatul European, să apeleze la jucători tineri, majoritatea din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Așa se face că în lotul condus nu de Didier Deschampes, ci Sylvain Ripoll și-au făcut apariția nume precum Andre-Pierre Gignac, Florian Thauvin (Tigres), Lucas Tousart (Hertha) sau Teji Savanier (Montpellier).

Naționala Franței, desființată după eliminarea de la Jocurile Olimpice

Franța primește o palmă de la Japonia și este eliminată de la Jocurile Olimpice. Elevii lui Sylvain Ripoll părăsesc competiția în faza grupelor, după trei meciuri mai mult decât dezamăgitoare.

ADVERTISEMENT

După un turneu mai mult decât dezamăgitor, atât ca rezultat, cât și ca manieră, oamenii lui Sylvain Ripoll s-au întors în Franța cu capul plecat și al treilea cel mai mare total de goluri încasate în faza grupelor”, a scris L’Equipe, completat imediat de Le Figaro, care a ținut să evidențieze forma slabă a selecționatei din Hexagon.

Ridiculizată de Japonia, Franța este eliminată. Franța a ieșit din competiția, dar nu a fost niciodată cu adevărat în ea.

Naționala a fost învinsă clar de Mexic (4-1), apoi a învins miraculos Africa de Sud (4-3), dar astăzi a continuat forma dezamăgitoare cu un eșec contra Japoniei (0-4). O palmă care trimite Franța pe ușa din dos.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, prima participare la Jocurile Olimpice după 25 de ani se încheie mai devreme de cât ne-am fi așteptat, iar bilanțul este dezamăgitor. 11 goluri și doar 3 puncte acumulate în faza grupelor”.

Mirel Rădoi a dat vina pe mâncare pentru eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Nu a fost așa cum ne-am fi așteptat”

Aidoma Franței, nici naționala olimpică a României nu a reușit să acumuleze mai mult de trei puncte într-o grupă care părea, cel puțin teoretic, să-i fie accesibilă. Imediat după meciul decisiv cu Noua Zeelandă, încheiat la egalitate, 0-0, rezultat care nu este suficient pentru calificarea în sferturi, Mirel Rădoi a pus prestația slabă a elevilor săi pe seama mâncării și a lipsei somnului.

Sunt fericit pentru băieți, am reușit să ne montăm după eșecul cu Coreea de Sud. Din păcate n-am avut prea mult noroc. E vorba și de șansă atunci când există un meci între două echipe atât de echilibrate.

ADVERTISEMENT

Să vedem ce vor extrage jucătorii după această experiență, nu putem acuza pe nimeni. Acum este ușor să acuzăm, dar nu știe nimeni ce se întâmplă aici, munca și sacrifiicile jucătorilor.

Nu știe nimeni că de când am venit aici nimeni nu poate să doarmă mai mult decât 4 ore, jucătorii ieșeau cu ochii cât două cepe la antrenament. Mâncarea nu a fost așa cum ne-am fi așteptat în primele zile, drumurile sunt foarte lungi…

Practic, am reușit să ne montăm printre noi, să ne strângem printr-o comunicare foarte bună, ședințe, prin socializare. După acel rezultat rușinos cu Coreea de Sud am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”, a declarat selecționerul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE