Fotbal international

Se retrage Cristiano Ronaldo de la naționala Portugaliei? Presa lusitană a făcut anunțul

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a vorbit înainte de Campionatul Mondial din Qatar despre retragere, însă starul naționalei Portugaliei nu a luat încă nicio decizie.
13.12.2022 | 19:46
Se retrage Cristiano Ronaldo de la nationala Portugaliei Presa lusitana a facut anuntul
Cristiano Ronaldo are 196 de meciuri la naționala Portugaliei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a declarat după eliminarea Portugaliei că a fost ultimul Campionat Mondial pentru el, însă atacantul în vârstă de 37 de ani nu a luat nicio decizie în privința viitorului său.

Jurnaliștii portughezi anunță că Ronaldo va continua să joace pentru Portugalia

Potrivit publicației Correio da Manha, Cristiano Ronaldo vrea să continue la naționala Portugaliei chiar dacă Fernando Santos va rămâne selecționer. Cu toate acestea, sunt șanse mari ca acesta să plece, iar Jose Mourinho este principalul favorit să îi preia pe lusitani.

ADVERTISEMENT

Deși va împlini 38 de ani pe 7 februarie, atacantul crede că mai poate ajuta Portugalia și pune forma slabă de la Mondial pe seama problemelor de la Manchester United și a faptului că a ratat pregătirea din vară. Astfel, Cristiano Ronaldo vrea să fie prezent la EURO 2024, le-ar fi spus fotbalistul celor de la Federația Portugheză de Fotbal.

Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla în cazul în care Cristiano Ronaldo semnează de la 1 ianuarie cu Al-Nasr. Jucătorul ar putea rata convocările dacă va pleca din Europa, într-un campionat mult mai slab cotat.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a plecat în cele din urmă din Qatar

Cristiano Ronaldo a mai rămas câteva zile în Qatar, însă în cele din urmă portughezul și-a luat adio de la Cupa Mondială și a plecat de la Doha cu avionul său privat, alături de Georgina Rodriguez.

Dacă va merge în Arabia Saudită, Cristiano Ronaldo va câștiga aproximativ 200 de milioane de euro pe an, iar contractul e valabil până în vara lui 2024.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a mai stabilit un record chiar dacă Portugalia a fost eliminată de Maroc

Cristiano Ronaldo a ajuns la 196 de meciuri la naționala Portugaliei. Portughezul se află la egalitate cu Bader Al-Mutawa (Kuweit), atacantul de 37 de ani al lui Qadsia SC.

Ronaldo a fost introdus pe teren în minutul 64, în locul lui Ruben Neves și a preluat banderola de căpitan.

ADVERTISEMENT

Astfel, l-a depășit pe Soh Chin Ann, fostul fundaș central al Malayesiei (72 de ani), cu 195 de meciuri. Dacă va mai juca un singur meci la naționala Portugaliei, Cristiano Ronaldo va fi jucătorul cele mai multe meciuri din istorie la o primă reprezentativă și îl va depăși și pe Bader Al-Mutawa.

ADVERTISEMENT