News

Se schimbă condițiile pentru persoanele vaccinate care întră în Anglia după 2 august. Ce se va întâmpla

Condițiile de intrare în Anglia pentru persoanele vaccinate cu schemă completă se vor schimba începând cu data de doi august.
28.07.2021 | 21:13
Se schimba conditiile pentru persoanele vaccinate care intra in Anglia dupa 2 august Ce se va intampla
ADVERTISEMENT

Regatul Unit a ridicat aproape toate restricțiile impuse de pandemia de coronavirus și s-a confruntat cu zeci de mii de noi infectări pe zi, ceea ce l-a determinat pe premierul britanic să impună vaccinarea obligatorie a celor care doresc să meargă în cluburi începând cu luna septembrie.

De la întâi ianuarie 2021 condițiile de intrare și ședere în Marea Britanie s-au schimbat, odată cu părăsirea Uniunii Europene, lucru care a determinat sute de mii de români să aplice pentru rezidență.

ADVERTISEMENT

Condiții noi pentru persoanele vaccinate care întră în Anglia. Ce se schimbă

Autoritățile din Anglia au ridicat obligativitatea carantinării pentru persoanele vaccinate cu schemă completă care vor intra în țară după 2 august.

Decizia se referă la persoanele care vin din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii și a fost anunțată de Ministrul Transporturilor, Grant Sheppers, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Deși a fost anunțată momentan doar pentru Anglia, este de așteptat ca și celelalte țări din Regatul Unit să adopte măsuri similare curând.

Industria turistică din Marea Britanie a criticat guvernul pentru că este prea lent în ridicarea măsurilor, deși și-a asumat rolul de lider global în campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost primită pozitiv de către compania aeriană British Airways și de către aeroportul Heathrow, care se confruntă cu pierderi cumulate de patru miliarde de dolari în contextul pandemiei de coronavirus, dar au declarat că nu va fi suficientă pentru a relansa acest sector economic.

Cu toate acestea, pasagerii vor trebui să prezinte un test COVID negativ înainte de a intra pe teritoriul Angliei și mai sunt obligați să efectueze un test covid a doua zi după intrarea pe teritoriul Angliei.

ADVERTISEMENT

CEO-ul British Airways, Sean Doyle a declarat că procesele companiei au demonstrat că pot să verifice călătorii pentru a vedea statutul vaccinării repede și în siguranță.

“Acest pas ne va permite să ne reunim cu cei dragi nouă și să readucem Marea Britanie înapoi în afaceri, dându-i economiei un impuls vital de care are mare nevoie”, a declarat Doyle conform unui document citat de Reuters.

Modificând regulile de carantinare pentru Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană va ajuta companii să repornească afacerile după o criză financiară severă care durează de 16 luni, în contextul restricțiilor impuse de pandemie.

ADVERTISEMENT