Fotbal intern

Se schimbă formatul în Liga 1? Răspunsul categoric al LPF: „Miza este să începem sezonul tot cu 14 echipe”

04.04.2020 | 22:06
Se schimba formatul in Liga 1 Raspunsul categoric al LPF Miza este sa incepem sezonul tot cu 14 echipe
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că nu se pune problema unei schimbării a formatului din Liga 1. Oficialul LPF consideră că o creștere a numărului de echipe ar putea duce la probleme financiare uriașe, suma cuvenită fiecărui club fiind mai mică.

LPF nu ia în calcul schimbarea formatului

Mulți oficiali sau antrenori din fotbalul românesc, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu sau, cel mai recent, Cornel Șfaițer, au cerut schimbarea actualului format din Liga 1, de la 14 echipe cu play-off și play-out, la un campionat regular cu 16 sau 18 formații.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a declarat că nu se pune problema, cel puțin deocamdată, ca sistemul competițional de la nivelul primei ligi să sufere modificări, unul dintre motivele invocate fiind cele financiare.

Să vorbim despre 16 sau 18 echipe în contextul unei situații economice proaste, care se întrevede după pandemie, este un scenariu pe care nu îl putem lua în calcul la acest moment. 

ADVERTISEMENT

Obiectivul UEFA este să se găsească soluții care să permită disputarea tuturor jocurilor din campionatele naționale. O voi repeta: obiectivul nostru este terminarea campionatului.

În plus, ținem legătura în mod constant cu toate cluburile, pentru a cunoaște în detaliu situația economică și problemele cu care se confruntă fiecare echipă. Să fim serioși, miza este să începem sezonul următor tot cu 14 echipe, un format ideal pentru vremurile actuale”, a declarat Justin Ștefan, conform Gsp.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan – CFR Cluj, de pe 9 martie, a fost ultimul meci de Liga 1 disputat în România.

Decizie radicală în Belgia

Dacă oficialii Federației și Ligii Profesioniste de Fotbal din România speră că actualul sezon fotbalistic va fi încheiat pe gazon, omologii din Belgia au luat o decizie radicală în contextul pandemiei de coronavirus.

Oficialii belgieni au decis că sezonul 2019 – 2020 al primei ligi nu va mai fi reluat și au hotărât să „înghețe” actualul clasament, Club Brugge fiind desemnată câștigătoarea campionatului.

ADVERTISEMENT