News

Se schimbă tarifele de roaming la Orange. Cât vei plăti să trimiți o poză din Turcia

Orange și-a informat toți clienții că începând cu 9 aprilie se vor schimba costurile pentru serviciile de roaming în afara Spațiului Economic European.
06.03.2024 | 16:21
Se schimba tarifele de roaming la Orange Cat vei plati sa trimiti o poza din Turcia
Se schimbă tarifele de roaming la Orange. Cât vei plăti să trimiți o poză din Turcia. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Așadar, vestea e în teorie bună pentru toți românii care se află în vacanță în țări din afara UE, sau din afara Spațiului Economic European, pentru că tarifele la roaming vor fi mult mai mici decât până acum. Reprezentanții Orange au transmis lista cu toate țările afectate și cu noile tarife roaming, mult mai avantajoase.

Se schimbă tarifele de roaming la Orange pentru Spațiul Economic European

”Vești bune despre modificarea tarifelor de roaming. Știm cât de important este pentru tine să călătorești fără grija costurilor în roaming și ne bucurăm că putem să-ți dăm vești bune. Din 9 aprilie 2024, vom reduce tarifele de roaming în afara Spațiului Economic European.

ADVERTISEMENT

Modificările realizate de Orange România sunt mult mai avantajoase pentru tine față de oferta actuală. În condițiile noii oferte, costul pe zi devine mult mai mic decât era înainte prin raportare la MB sau minut, și în același timp oferă acces la un volum mult mai mare de benefic”, transmit oficialii Orange.

Mai mult, cei de la Orange au oferit mai multe exemple ”comparative”, pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine avantajele noului sistem. Așadar, în prezent în Turcia 1 MB de trafic de internet costă 7,14 euro, în timp ce un minut/SMS către România costă 1,45 euro.

ADVERTISEMENT

Din 9 aprilie, însă, un pachet de 2 GB de trafic de internet va costa 4 euro, iar 1 MB va costa 0,00195 euro. Mai mult, un pachet cu 10 minute/SMS către România va costa 2 euro, deci un minut sau SMS va costa 20 de cenți. Așadar, costuri mult mai accesibile pentru toată lumea.

În Serbia, 1 MB de trafic costă acum 10,71 euro, iar un minut/SMS spre țara noastră 2,28 euro, însă de la 9 aprilie un pachet de 2 GB (2048 MB) va costa 4 euro, iar un pachet de 10 minute/SMS va costa 2 euro. Veștile sunt bune inclusiv pentru cei ce pleacă în Japonia, unde 1 MB de trafic nu va mai costa 13 euro, pentru că un pachet de 2 GB de date va costa 10 euro, iar un pachet de 10 minute/SMS va costa 4 euro.

ADVERTISEMENT

Se modifică tarifele de roaming pentru abonații Orange

Cei de la Orange specifică faptul că traficul de internet pe mobil și apelurile de voce primite vor fi tarifate pe bază de pachete valabile 24 de ore, de la primul apel/SMS sau prima sesiune de internet. Așadar, în clipa în care se face primul apel sau SMS se activează pachetul, care este valabil 24 de ore.

Dacă aceste beneficii sunt consumate se va trece la următorul pachet. Dacă cineva nu consumă beneficiile acelui pachet, acestea vor expira, iar un nou pachet va fi activat doar când vineva inițiază un apel sau folosește internetul. ”Dacă acest pachet va fi consumat în totalitate în termen de 24 de ore de la activare, accesul la serviciul de internet în roaming va fi restricționat pentru a nu genera costuri suplimentare nedorite”, mai arată cei de la Orange.

ADVERTISEMENT

Desigur, cine dorește poate obține un nou pachet prin SMS, cu un anumit cuvânt cheie la numărul 321, însă mai multe detalii vor fi disponibile pe site-ul oficial Orange începând cu 9 aprilie. Atenție, însă, există și țări unde roamingul va rămâne extrem de scump.

De exemplu din Monaco, un MB de date costă 9,9 euro, astfel că cineva care vrea să trimită mai multe poze din această zonă se poate trezi cu un cost suplimentar de zeci sau sute de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: