ADVERTISEMENT
News

Se simplifică procedura de înmatriculare auto! Anumite documente vor putea fi furnizate online

Autor: Bogdan Solomon | 13.08.2020 | 18:42
Se simplifică procedura de înmatriculare auto! Anumite documente vor putea fi furnizate online
S-a simplificat procedura de înmatriculare a automobilelor. Sursa foto: pixabay.com

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va simplifica procedura de înmatriculare a autovehiculelor, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin al Ministrului Afacerilor Interne care prevede, printre altele, crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la unele operaţiuni.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității în cursul zilei de joi, 13 august, actul normativ vizează furnizarea serviciilor online la operaţiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

De asemenea, operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, va putea fi înmatriculat în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru șoferi. Epidemia de coronavirus simplifică înmatricularea auto

Ca urmare a măsurilor impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, vor fi eliminate documentele necesare în vederea următoarelor operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Odată cu publicarea documentului (n.r. 11 august), se extinde sfera solicitanţilor care pot beneficia de autorizaţii de circulaţie pentru probe.

ADVERTISEMENT

Totodată, va fi clarificată situaţia categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localităţii prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.

Listele documentelor necesare au fost publicate pe site-ul DRPCIV

Ordinul Ministrului Afacerilor Interne mai prevede stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la cinci zile pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare în original.

ADVERTISEMENT

Această perioadă poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obţinerea unei certificări a identităţii de la autoritatea competentă (RAR).

Recomandăm solicitanţilor serviciilor publice să consulte listele documentelor necesare pe operaţiuni de înmatriculare, transcriere, radiere, autorizare provizorie, eliberare duplicat, etc., publicate pe site-ul www.drpciv.ro, înainte de prezentarea la sediile acestora în vederea depunerii documentelor”, se arată în comunicatul transmis de DRPCIV.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!