News

Se strică vremea! Ploi, grindină și vijelii pe teritoriul României. Ce spun meteorologii

22.07.2020 | 09:39
Se strica vremea Ploi grindina si vijelii pe teritoriul Romaniei Ce spun meteorologii
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată pe teritoriul țării noastre, în cea mai mare parte a României. Avertizarea meteo este valabilă pentru regiunile intra-carpatice, la deal și la munte.

Potrivit meteorologilor, în aceste regiuni sunt așteptate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului de scurtă durată, precum și vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

Informarea meteo de vreme rea este valabilă pe parcursul zilei de 22 iulie 2020, în intervalul orar 12:00 – 22:00. Așadar, vremea va fi instabilă, riscul de inundații fiind destul de ridicat.

ANM anunță furtuni și vijelii în mai multe zone ale țării

De asemenea, ANM vorbește și despre cantitățile de apă care se vor acumula pe parcursul zilei de miercuri, 22 iulie 2020, pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

În regiunile vizate sunt așteptate depășiri ale cantităților de apă de peste 20 – 25 l/mp, în timp ce pe arii restrânse vor fi chiar de 30 – 35 l/mp.

Vremea în București, miercuri, 22 iulie 2020

Totodată, meteorologii au transmis și cum va fi vremea în Capitală. Potrivit acestora cerul va fi variabil, iar spre seară se va înnora trecător. Probabilitatea de ploi de scurtă durată va redusă pe parcursul zilei de miercuri.
Vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius. Cât despre minime, meteorologii spun că vor oscila între 17 și 19 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte și la mare, astăzi

Vremea la munte va fi în general instabilă, ploile și descărcările electrice fiind la ordinea zilei. Ploile vor avea caracter torențial, vijeliile și grindina completând prognoza meteo pentru această zi.

ADVERTISEMENT

Cât despre vremea de pe litoralul românesc aceasta va fi una plăcută. Cerul va fi variabil, în timp ce vântul va sufla slab spre moderat, intensificările fiind unele trecătoare.

Maxima va fi cuprinsă între 26 și 29 de grade Celsius, iar apa mării va avea între 23 și 25 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT