News

Se vinde telegondola inaugurată de Elena Udrea. Câți bani vrea primăria din Piatra Neamț

Autoritățile locale din Piatra Neamț au decis să vândă telegondola inaugurată de Elena Udrea în urmă cu 14 ani. Ce sumă de bani vrea primăria pentru construcție.
05.08.2022 | 14:22
Se vinde telegondola inaugurata de Elena Udrea Cati bani vrea primaria din Piatra Neamt
Cu cât se vinde gondola inaugurată de Elena Udrea la Piatra Neamț. Sursa foto: mediafax.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gondola devenită celebră după ce a fost inaugurată de Elena Udrea în 2008, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului, va fi scoasă la vânzare.

Cu cât se vinde telegondola inaugurată de Elena Udrea la Piatra Neamț

Autoritățile locale au decis de a vinde stația de plecare a telegondolei pentru ca Finanțele Publice și băncile să-și mai recupereze din datoriile pe care societatea Perla Invest le datorează.

ADVERTISEMENT

La ședința Consiliului Local Piatra-Neamț de joi, 4 august, consilierii au votat un proiect de hotărâre prin care stația de plecare a telegondolei va fi scoasă la vânzare.

”Dacă stația de plecare a telegondolei va fi valorificată, nu vor mai trebui vândute alte imobile, iar primăria va putea să reglementeze cu Perla Invest recuperarea debitelor din activele rămase disponibile, printre care Baza Hipică Virgil Bărbuceanu, instalația de telegondolă, instalația de telescaun și altele”, a spus primarul Andrei Carabelea, conform ȘtiriNeamț.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit proiectului inițiat de edilul municipiului Piatra Neamț, vor fi scoase la vânzare un teren intravilan în suprafață de 1.000 mp, construcție în suprafață utilă de 567 mp și o construcție în suprafață utilă de 1.707 mp aferente telegondolei.

Suma cerută este de 1.370.000 euro.

Elena Udrea, plimbare cu telegondola din Piatra Neamț

În 2008, pe atunci ministru al turismului, Elena Udrea, s-a plimbat, la Piatra Neamţ, cu telegondola şi cu telescaunul.

ADVERTISEMENT

Alături de aceasta a fost și fostul primar al orașului, Gheorghe Ștefan. Imaginea de atunci cu cei doi a devenit una virală.

”M-am plimbat cu două mijloace de transport care ajută turiştii să se plimbe şi să observe municipiul şi bogăţiile turistice ale acestei zone. De asta spun că trebuie să dăm o mână de ajutor pentru realizarea celorlalte proiecte pe care le cunoşteam sau pe care le-am auzit astăzi.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că avem un parteneriat deja încheiat cu primarul de aici şi trebuie să spun că doar în acest mod se pot face proiecte de anvergură, cu ajutorul colaborărilor”, a menţionat, atunci, fostul ministru al turismului.

ADVERTISEMENT