Sport

Seara care a decis câștigătorul Ballon d’Or 2022!? Benzema a salvat-o iar pe Real Madrid, Lewandowski e out din Champions League. Ce surprize mai pot apărea

Karim Benzema ar merita o statuie din partea celor de la Real Madrid. Francezul a calificat-o practic de unul singur pe vicecampioana Spaniei în semifinalele UCL, iar acum pare să n-aibă rival la Balonul de Aur.
13.04.2022 | 13:36
Seara care a decis castigatorul Ballon dOr 2022 Benzema a salvato iar pe Real Madrid Lewandowski e out din Champions League Ce surprize mai pot aparea
Seara care a decis câștigătorul Balon d'Or 2022!? Benzema a salvat-o iar pe Real Madrid, Lewandowski e out din Champions League. Ce surprize mai pot apărea. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Karim Benzema (34 de ani) pare de neoprit în cursa pentru Balon d’Or 2022. Atacantul a dus-o de unul singur pe Real Madrid în semifinalele UEFA Champions League, după hattrick-ul din returul dublei cu PSG și după cele patru goluri marcate în sfertul cu Chelsea. În schimb, Robert Lewandowski (33 d ani) este din nou ghinionistul de serviciu.

Karim Benzema, „cu poarta goală” în cursa pentru Balonul de Aur 2022. Lewandowski, din nou cu mâna goală

Mai mult ca sigur, atacantul polonez nu va pune mâna nici în acest an pe Balonul de Aur, după ce, în 2020, trofeul n-a fost decernat din cauza pandemiei COVID-19, iar în 2021 a ajuns tot la recordmenul Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Deși este, încă, golgheterul la zi al UEFA Champions League, cu 13 reușite, Lewandowski nu va mai juca în acest sezon în competiția intercluburi numărul 1 a planetei, având în vedere că Bayern Munchen a fost eliminată rușinos, în sferturi, de Villarreal.

Astfel, șansele ca Lewa să pună mâna pe Balonul de Aur sunt infime, acesta fiind extrem de aproape să piardă și titlul decernat celui mai bun marcator din Liga Campionilor. Rivalul Benzema e angrenat în continuare în competiție și are cu doar un gol mai puțin decât polonezul.

ADVERTISEMENT

După evoluțiile excelente din UEFA Champions League, Karim Benzema este principalul favorită la câștigarea Balonului de Aur, chiar dacă, în urmă cu câteva luni, era cotat abia cu șansa a opta la marele premiu.

„Pentru mine, Karim este cel mai bun atacant din lume, cel mai bun număr nouă. În doar câteva luni, a ajuns la un nivel pe care nu l-a atins niciodată în carieră. A învăţat multe lucruri, de la pregătirea fizică până la jocul aerian. Aşa e în fotbal, înveți.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să joci cât mai mult, corpul trebuie să urmeze, iar Karim a înţeles bine asta. Ultimul vis pentru Karim este Balonul de Aur. Cred că astăzi este cu un pas înaintea celorlalți”, a declarat Jean-Pierre Papin, câștigătorul Ballon d’Or 1991, pentru Europe 1.

Cristiano Ronaldo vrea ca francezul să câștige Ballon d’Or

În cazul în care Real Madrid va câștiga cea de-a 14-a Ligă din istorie, internaționalul francez nu va mai avea, probabil, nicio emoție în lupta pentru Ballon d’Or, mai ales că, în 2022, nu va fi luată în considerare și Cupa Mondială. Anul acesta, Balonul de Aur va fi decernat înaintea începerii turneului final din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022).

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, Benzema avea cota 16,00 să câștige Balonul de Aur, principalii favoriți din acel moment fiind Robert Lewandowski și Mohamed Salah. Pare ireal acum, dar până și Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo aveau șanse mai mari decât francezul. Deși a ieșit din cursă, superstarul lui Manchester United nu are resentimente și îl vrea pe Benzema câștigător în 2022.

„Cred că Real Madrid este favorită la câștigarea Champions League. Nu au cea mai bună echipă, dar există o simbioză între ei și această competiție. Îl mai au și pe Ancelotti pe bancă, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. 

Benzema? El merită Balonul de Aur. V-am zis de atâția ani asta, dar m-ați criticat. Îl merită, este un atacant extraordinar!”, a declarat Cristiano Ronaldo, potrivit Sky Sport Italia.

Surprizele care pot apărea în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului

Chiar dacă astrele par aliniate ca Benzema să fie Balonul de Aur al anului 2022, în cursa pentru titlu de cel mai bun fotbalist al planetei încă pot apărea surprize. După calificarea lui Real în semifinale, bookmakerii n-au actualizat deocamdată cotele pentru Ballon d’Or, dar principalul „inamic” al francezului din acest moment pare să fie Mohamed Salah, care a ratat prezența cu Egipt la Campionatul Mondial.

Cu toate acestea superstarul lui Liverpool încă e angrenat în lupta pentru două trofee importante cu echipa de club, Premier League și Champions League. În campionat, „cormoranii” sunt pe locul 2, la un punct în spatele lui Manchester City, iar în Liga Campionilor vor juca în semifinale contra lui Villarreal, dacă vor trece de Benfica, pe care au învins-o în tur cu 3-1. 39 de meciuri a jucat Salah în toate competițiile sezonul acesta pentru Liverpool, perioadă în care a marcat 28 de goluri.

Un candidat surpriză la Balonul de Aur poate fi și Kevin De Bruyne. Super pasatorul lui Manchester City, cu opt assist-uri în acest sezon, este, la fel ca Salah, angrenat în lupta pentru cele două trofee care contează, Premier League și Champions League. Belgianul îi poate lua fața lui Benzema chiar în semifinalele Ligii Campionilor, acolo unde Real și City se pot întâlni dacă englezii trec de sfertul cu Atletico Madrid.

Cifrele în UEFA Champions League ale favoriților la Balonul de Aur

  • Karim Benzema: 12 goluri / 1 pasă de gol
  • Mohamed Salah: 8 goluri / 0 pase de gol
  • Kevin De Bruyne: 1 gol / 2 pase de gol
ADVERTISEMENT