Sport

Sebastian Colțescu a scris istorie la Sepsi – Farul! Motivul pentru care a fost premiat de ambele echipe

Sebastian Colțescu a scris istorie în SuperLiga la meciul Sepsi - Farul, în etapa a 26-a. „Centralul” a fost premiat de ambele echipe în startul partidei.
19.02.2024 | 18:00
Sebastian Coltescu a scris istorie la Sepsi  Farul Motivul pentru care a fost premiat de ambele echipe
Sebastian Colțescu a scris istorie la meciul Sepsi - Farul! Motivul pentru care a fost premiat. Foto: sportpictures.eu.
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a scris istorie în arbitrajul românesc! În vârstă de 46 de ani, Colțescu a devenit arbitrul cu cele mai multe meciuri conduse de la centru în istoria primei ligi de fotbal a României. Arbitrul din București a fost premiat la Sf. Gheorghe de Sepsi și Farul.

Sebastian Colțescu a scris istorie la Sepsi – Farul! Motivul pentru care a fost premiat de ambele echipe

Sebastian Colțescu a înregistrat o performanță incredibilă odată cu prezența la centru la meciul dintre Sepsi și Farul, în etapa a 26-a din SuperLiga. Fostul arbitru FIFA a ajuns la 382 de meciuri în primul eșalon din România, devenind „centralul” cu cele mai multe apariții.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu l-a depășit în top pe fostul arbitru Alexandru Tudor, care are 381 de partide conduse de la centru. Originar din Craiova, Colțescu a devenit arbitru în 1996 și în 2003 a fost promovat pentru a arbitra meciuri în prima și a doua ligă a României.

Sepsi și Farul l-au premiat pe Sebastian Colțescu înaintea fluierului de start. Cele două formații i-au oferit „centralului” două tricouri inscripționate cu numărul simbolic „382”. La Sf. Gheorghe, Colțescu este ajutat de la linii de Radu Ghinguleac și Daniel Mitruți.

ADVERTISEMENT

În camera VAR a fost delegat Radu Petrescu și asistentul Vladimir Urzică, în timp ce arbitru de rezervă este Mihai Amorăriței. Cristi Balaj ocupă ultima treaptă a podiumului în topul arbitrilor cu cele mai multe meciuri la centru în Liga 1 (341 de meciuri).

Sebastian Colțescu a debutat în prima ligă la Oțelul Galați – Gloria Bistrița 1-0

Sebastian Colțescu a intrat în arbitraj încă de la vârsta de 19 ani. „Centralul” a urcat pentru prima oară pe prima scenă a fotbalului din România în noiembrie 2003. Sebastian Colțescu a condus meciul Oțelul – Gloria Bistrița, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

După Sebastian Colțescu, Alexandru Tudor și Cristi Balaj, următorul „central” în topul aparițiilor la meciurile din SuperLiga este Ovidiu Hațegan. Delegat de CCA la U Cluj – FCSB, Hațegan are în prezent 303 de meciuri de la centru.

De precizat este faptul că Ovidiu Hațegan a stat o bună perioadă pe bară. În vârstă de 43 de ani, arbitrul din Arad a suferit un infarct miocardic în martie 2022 și a ajuns de urgență pe masa de operație.

ADVERTISEMENT

„Centralul” arădean a revenit pentru prima oară la centru la un meci oficial în vara anului 2023. Din cei 4 „centrali” din topul arbitrajului românesc, doar Sebastian Colțescu și Ovidiu Hațegan se află încă în activitate.

ADVERTISEMENT