Sport

Sebastian Colțescu, probleme în Farul – Petrolul. Salvat de VAR după ce nu a văzut un penalty evident la Alibec. Apoi a încurcat jucătorul căruia să îi dea ”galben”

Sebastian Coțlescu a fost aproape să o ”comită” la meciul Farul - Petrolul, dar a fost salvat de intervenția de la VAR a lui Sorin Costreie.
18.02.2023 | 21:58
Sebastian Coltescu probleme in Farul  Petrolul Salvat de VAR dupa ce nu a vazut un penalty evident la Alibec Apoi a incurcat jucatorul caruia sa ii dea galben
Sebastian Coțlescu a fost aproape să o ”comită” la meciul Farul - Petrolul, dar a fost salvat de intervenția de la VAR a lui Sorin Costreie. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Constănțenii s-au impus cu 2-0 în fața ”lupilor galbeni” și s-au distanța la 5 puncte în fruntea clasamentului.

Cum l-a salvat VAR-ul pe Sebastian Colțescu în Farul – Petrolul

Partida Farul – Petrolul, din etapa a 26-a din SuperLiga, a fost arbitrată de Sebastian Colțescu, care a fost aproape de a comite o eroare uriașă la faza penalty-ul din care gazdele au înscris golul de 2-0, dar a primit ajutor de la VAR.

ADVERTISEMENT

În minutul 55, la o lovitură de colț a gazdelor, ploieștenii nu au reușit să respingă, mingea a ajuns la Denis Alibec, care a fost călcat clar în careu de Gicu Grozav. Atacantul Farului s-a prăbușit imediat în careu, dar ”centralul”, deși aproape de fază, a făcut semn ca jocul să continue.

După câteva momente de confuzie în care partida a curs, Colțescu a fost chemat de arbitrul VAR, Sorin Costreie, să revadă faza. Cu experiența sa uriașă, ”centralul” și-a dat seama imediat că a luat o decizie greșită și a schimbat soarta fazei dictând penalty.

ADVERTISEMENT

Doar că bâlbâielile lui Sebastian Colțescu nu s-au oprit aici. După ce a arătat punctul cu VAR, el a mers și i-a arătat cartonașul galben lui Paul Papp, deși acesta nu făcuse nimic. Semnalizat din nou de unul dintre colegi, ”centralul”, care a comis-o în urmă cu două etape la derby-ul CFR Cluj – FCSB, i-a retras avertismenul lui Papp și i l-a acordat lui Grozav, așa cum era și normal.

Denis Alibec a luat mingea și a pus-o pe punctul cu var. Atacantul de 32 de ani a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri și a ridicat scorul la 2-0, astfel că Farul nu a mai avut emoții până la finalul întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Alibec, moment de măiestrie la primul gol al Farului

Formația lui Gică Hagi a deschis scorul în prima repriză prin Louis Munteanu. Era minutul 28 când Borza i-a pasat în adâncime lui Alibec, iar acesta a păcălit defensiva Petrolului cu o pasă cu călcâiul pentru mai tânărul său coleg din linia de atac.

Deși toată lumea se aștepta ca Alibec să preia pe poziție viitoare și să dea la poartă, acesta a arătat mult altruism cu pasa pentru Munteanu, care a rămas singur cu portarul Leitner, pe care l-a executat cu un  șut plasat.

ADVERTISEMENT

Momentul cel mai spectaculos al fazei a fost că fundașul ”lupilor galbeni” Mathaus nu a înțeles nimic din pasa lui Alibec. Plecat să-l blocheze pe atacantul Farului, jucătorul din Insulele Capului Verde a încercat să se redreseze când a văzut soluția aleasă de Alibec, dar nu a mai reușit și a căzut carahghios în fund.

ADVERTISEMENT