Sport

Leo Messi, personaj important la Barcelona chiar și la 2 ani de la plecarea sa

Au trecut mai bine de 2 ani de când Leo Messi a plecat de la Barcelona, însă influența sa în vestiarul catalanilor este în continuare extrem de mare.
04.12.2023 | 17:00
Leo Messi personaj important la Barcelona chiar si la 2 ani de la plecarea sa
Au trecut mai bine de 2 ani de când Leo Messi a plecat de la Barcelona, însă influența sa în vestiarul catalanilor este în continuare extrem de mare. Sursă foto: mundodeportivo.com
ADVERTISEMENT

Zilele acestea, starul argentinian a fost implicat într-un scandal amoros după ce publicația braziliană Direto Do Miolo a scris că jucătorul celor de la Inter Miami o înșală pe Antonela Roccuzzo cu o jurnalistă din țara natală. Este vorba despre Sofia Martinez, care s-a declarat o fană a fotbalistului la Cupa Mondială din Qatar.

Leo Messi încă are o influență mare în vestiarul Barcelonei

În vara anului 2021, Leo Messi pleca de pe Camp Nou cu lacrimi în ochi, însă lăsa în urma sa o moștenire greu de atins. Influența sa în vestiarul Barcelonei a fost atât de mare, încât și acum se vorbește despre el cu admirație.

ADVERTISEMENT

La doar 16 ani, Lamine Yamal este unul dintre tinerii care au fost promovați cu mult curaj din academia La Masia și a reușit să se integreze perfect în echipa lui Xavi Hernandez ajungând chiar și la naționala Spaniei.

Puștiul a câștigat premiul ”The Youngest” acordat de publicația italiană Tuttosport și este cel mai tânăr jucător din toate timpurile ajuns pe podiumul pentru trofeul ”Golden Boy”. Vorbind despre precocitatea sa, Yamal a dezvăluit că totul i se datorează lui Messi.

ADVERTISEMENT

”Messi a fost și continuă să fie modelul meu, el este cel care m-a inspirat și mi-a dat pasiune. Mi-aș dori să câștig premiul adevărat de ‘Golden Boy’, știu că l-a câștigat și Messi. Într-o zi, ne vedem la Torino, promit”, a declarat Yamal, conform cotidianului catalan Sport.

Messi creează isterie în SUA

Leo Messi a plecat de la Barcelona la PSG, dar cei doi ani petrecuți în capitala Franței au fost departe de a visat el. Astfel că în vară a luat drumul SUA  și a semnat cu Inter Miami, una dintre cele mai slabe echipe din MLS.

ADVERTISEMENT

Imediat după transferul la Inter Miami, Leo Messi a reușit să aducă și primul trofeu în vitrina clubului: US Cup. Starul argentinian a făcut în continuare meciuri memorabile, însă nu a reușit să-și califice echipa în play-off-ul din MLS.

Deși oficialii MLS nu au anunțat încă data la care se va relua campionatul, se crede că acest lucru se va întâmpla în luna februarie, conducătorii clubului Inter Miami au pus în vânzare abonamente pentru sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Surpriza a fost că după doar câteva zile oficialii grupării nord-americani au precizat că toate abonamentele s-au vândut. Este clar că mulți dintre fani nu au vrut să rateze șansa de a putea să-l vadă pe Messi un sezon întreg.

ADVERTISEMENT
Tags: