News

Secretele lui Petre Daea. “În momentul în care ai luat ciucalăul în mâna, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești”

Ministrul a vorbit despre vizitele sale în teren și a dezvăluit o parte dintre secretele sale de agronom care îl ajută să rămână conectat la realitate.
29.07.2022 | 07:13
Secretele lui Petre Daea In momentul in care ai luat ciucalaul in mana e temperatura atat de ridicata aproape te incalzesti
Ministrul agriculturii a făcut mai multe vizite în teren în ultima perioadă Foto: Facebook Petre Daea
ADVERTISEMENT

Petre Daea a explicat și cum îl ajută reflexele sale de agronom să evalueze producția la porumb sau cât de afectate de secetă sunt culturile.

Secretele lui Petre Daea

“Obligatoriu ministrul trebuie să fie în teren, obligatoriu trebuie să fie la birou. Ministrul Daea își programează timpul în așa fel încât să fie peste tot, și la birou, și în teren, în așa fel încât să fie conectat la realitate”, a explicat ministrul agriculturii.

ADVERTISEMENT

Petre Daea a continuat explicând, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, care sunt primele indicii pe care le urmărește atunci când intră într-un lan de porumb.

(Număr n.r.) “și boabele, și rândurile de boabe. Evaluarea producției. Un știulete, când l-a luat un agronom în mâna, el se uită la trei lucruri.

ADVERTISEMENT

În primul rând dacă e cald, și acela era fierbinte. În momentul în care desfaci pănușile și ai luat ciucalăul în mâna, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești. Nu e compromis. Asta înseamnă că stă ca în etuvă. Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. 

În al doilea rând, în momentul în care intri într-un lan de porumb și iei știulete în mâna, primul lucru, îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare.

ADVERTISEMENT

Numărăm rândurile, numărăm boabele, știm masa a 1.000 de boabe cât e, știm cât dă știuletele, știu densitatea și știu exact ce produce terenul respectiv”, a precizat ministrul Daea.

Ministrul agriculturii a mai dezvăluit și de ce merge și noaptea pe câmp și unde se va afla la sfârșitul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Noaptea pe câmp “văd ce trebuie. Și văd tot timpul planta, indiferent dacă este zi sau noapte. Pentru că reflexul de inginer agronom imi dă această posibilitate, să înțeleg ce înseamnă. Sâmbăta și Duminica n-o să mă duc în altă parte, mă duc în țară”, a subliniat Petre Daea.

ADVERTISEMENT
Tags: