News

Secretele vieții intime ale Elenei Ceaușescu, la 108 ani de la nașterea “Tovarășei”. Cine i-a fost amant statornic și cu cine s-a iubit vremelnic

Elena Ceauşescu a avut o viaţă amoroasă secretă foarte tumultoasă, în ciuda faptului că a stat 50 de ani alături de Nicolae Ceauşescu.
07.01.2024 | 22:43
Secretele vietii intime ale Elenei Ceausescu la 108 ani de la nasterea Tovarasei Cine ia fost amant statornic si cu cine sa iubit vremelnic
Elena Ceauşescu în 1939, la 23 de ani / Foto: Fotografia #B015, Fototeca online a comunismului românesc, cota 2/1939
ADVERTISEMENT

Despre Elena Ceauşescu s-au scris şi s-au povestit o mulţime de lucruri, în multe situaţii ficţiunea împletindu-se cu realitatea. S-a vorbit despre ea că ar fi fost personajul malefic din umbra dictatorului, care îi comandă acestuia mişcările politice, ca la un singur cuvânt al ei au fost distruse destine sau vieţi, dar şi viaţa amoroasă a “tovarăşei” de la Cabinetul 2 a fost întoarsă pe toată părţile.

Medicul familiei, amant timp de 17 ani

Pe 7 ianuarie s-au împlinit 108 ani de la naşterea Elenei Ceauşescu, “sinistra” fiind cu doi ani mai mare decât soţul său, Nicolae Ceauşescu, cu care s-a căsătorit în 1947. În spatele măştii impenetrabile pe care o arăta poporului în apariţiile publice şi minei grave şi ameninţătoare pregătită pentru subalterni, Elena Ceauşescu a avut o viaţă secretă intensă, dedându-se unor plăceri greu de bănuit la o persoane ce părea incapabilă să zâmbească.

ADVERTISEMENT

Una dintre primele sale poveşti de dragoste cunoscute datează din 1939, când Nicolae Ceauşescu era în închisoare. Ea l-a cunoscut atunci pe doctorul Abraham Schechter, care avea să fie timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu. Relaţia doctor/pacientă a fost foarte pasională şi se spune că a fost cea mai lungă şi mai intensă din viaţa “Lenuţei lui Briceag”, aşa cum era cunoscută ea în satul dâmboviţean Petreşti, de unde provenea.

“Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa”, a povestit, pentru Adevărul, fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii.

ADVERTISEMENT

Abraham Schechter a murit în condiţii suspecte în anul 1973, varianta oficială fiind că s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca. Nu se ştie niciodată dacă Nicolae Ceauşescu a aflat despre idilă şi a hotărât să se răzbune, sau dacă Securitatea a decis să-i facă dictatatorului “un bine”, pentru a-l feri de bârfe în cazul în care s-ar fi aflat cumva de relaţia secretă.

Mai târziu s-a vorbit de o relaţie a Elenei Ceauşescu şi cu generalul Victor Atanasie Stănculescu şi chiar dacă acesta a negat orice legătură amoroasă, aghiotanţii cuplului prezidenţial se îndoiesc de sinceritatea lui şi li s-a părut întotdeauna ceva suspect în “consfătuirile lor ştiinţifice, îndelungi, şi desfăşurate între patru ochi”.

ADVERTISEMENT

“Tovarăşa” a câştigat concursul de frumuseţe Regina Muncii

Între idilele a căror autenticitate n-a putut fi dovedită se află se află aceea care spune că spune că primul iubit al Elenei Ceaușescu ar fi fost nimeni altul decât tatăl naistului Gheorghe Zamfir. Povestea de dragoste s-ar fi consumat în satul natal al acesteia, dar s-a destrămat după ce bărbatul a plecat la oraș, să se angajeze chelner.

De asemenea, s-a vorbit că fi fost amanta unui tovarăș pe nume Ioan Ursu, coordonator al programului nuclear al României în anii 1970 şi despre care se spunea că își permitea să o atingă în public, însă şi această poveste oscilează între legendă şi realitate, nefiind martori de încredere care să p confirme.

ADVERTISEMENT

Întrebarea care persistă este dacă era “tovarăşa” întra-adevăr o femeie frumoasă în tinereţe. Nu sunt relatări ale martorilor despre cum arăta ea pe vremea aceea, dar în cartea “Ceaușescu un fanatic al puterii”, scrisă de Ion Petcu, este povestit un episod: Elena Petrescu a câștigat pe 1 mai 1939 concursul de frumuseţe Regina Muncii, în Parcul Veseliei din Capitală.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”