Life

Secretul bucătarilor de la restaurant pentru cea mai bună iahnie de fasole. Ingredientul care-i dă gustul perfect

Cum să prepari cea mai bună iahnie de fasole, asemeni bucătarilor de la restaurant. Aceștia au un secret care-i oferă un gust unic.
29.09.2022 | 17:27
Secretul bucatarilor de la restaurant pentru cea mai buna iahnie de fasole Ingredientul carei da gustul perfect
Cum să prepari iahnie de fasole. Sursa foto: Caietul cu Rețete
ADVERTISEMENT

Iahnia de fasole este unul dintre cele mai gustoase preparate din bucătăria tradițional românească. În restaurante, maeștrii culinarii au grijă să o pregătească atent, folosind ingredientele perfecte pentru un gust unic.

Rețetă de iahnie de fasole gustoasă, precum cea a bucătarilor din restaurante

Cu următoarea rețetă de fasole îi vei încânta pe cei dragi, care vor mai dori o porție. Pentru o aromă deosebită pune chimen, cam cât o linguriță.

ADVERTISEMENT

Pentru o iahnie de fasole ca la restaurant ai nevoie de următoarele ingrediente: chimen, o ceapă, 500 grame fasole, doi morcovi, un kilogram de ciolan afumat, o lingură de ulei, trei linguri de pastă de tomate, patru foi de fain, o jumătate de lingură de cimbru, sare, piper negru, o jumătate de lingură de boia de ardei, o jumătate de lingură rasă de oregano.

Modul de preparare

Mai întâi, este foarte important să lăsăm fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o punem la fiert și trebuie să schimbăm apa de trei sau două ori.

ADVERTISEMENT

Într-un alt vas, punem ciolanul de fiert. Atunci când carnea se desprinde de pe os, înseamnă că trebuie să oprim focul. Ulterior, carnea se scoate și se lasă la răcit.

Atenție, apa în care a fiert ciolanul nu se aruncă, ci se păstrează. Între timp, tocăm mărunt morcovul și ceapa, iar mai apoi le călim în ulei până când ceapa devine transparentă.

ADVERTISEMENT

Peste călitură presurăm boia și putem începe să tăiem carnea de pe ciolan în bucăți potrivite. O adăugăm peste fasole și apa lăsată deoparte.

Mai apoi adăugăm: oregano, pastă de tomate, chimen, foi de dafin și cimbru. Toate acestea le lăsăm la fiert până când toate ingredientele s-au frăgezit.

ADVERTISEMENT

Spre final, turnăm sare și piper, în funcție de gust și nu ne rămâne decât să servim ceea ce am gătit, alături de familie sau oricare persoană dragă din jurul nostru. Poftă bună!

ADVERTISEMENT