Sport

Secretul formei de senzație a oltenilor. Decizia lui Reghecampf care a urcat Universitatea Craiova pe podium. Exclusiv

Universitatea Craiova traversează o perioadă foarte bună atât în campionat, cât și în Cupa României, iar FANATIK a aflat secretul formei de senzație a oltenilor.
01.11.2021 | 17:46
Secretul formei de senzatie a oltenilor Decizia lui Reghecampf care a urcat Universitatea Craiova pe podium Exclusiv
Secretul formei de senzație a oltenilor. Decizia lui Reghecampf care a urcat Universitatea Craiova pe podium. Exclusiv
ADVERTISEMENT

În cel mai recent meci oficial, Universitatea Craiova s-a impus de o manieră categorică în fața celor de la CS Mioveni, scor 5-2, în etapa a 14-a din Liga 1.

Secretul formei de senzație a Universității Craiova

Forma de senzație în care se află Universitatea Craiova li se datorează jucătorilor, dar și antrenorului Laurențiu Reghecampf, care a luat o decizie foarte importantă, la începutul lunii octombrie, cu privire la componența echipei de preparatori fizici de la clubul oltean.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că, la începutul lunii trecute, Laurențiu Reghecampf l-a informat pe Ian Coll, preprator fizic scoțian adus în debutul acestui an, că nu mai contează pe serviciile sale.

Având în vedere că Ian Coll nu a dorit rezilierea contractului, conducătorii din Bănie l-au trimis pe acesta să ajute echipa a doua și centrul de copii și juniori. Trebuie menționat faptul că scoțianul are un salariu lunar uriaș la Universitatea Craiova: 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel că, în momentul de față, echipa de seniori a Universității Craiova este pregătită de trei preparatori fizici: portughezul Rui Santo, Daniel Ene și Bogdan Merișanu, care a venit în Bănie împreună cu antrenorul Laurențiu Reghecampf, în luna iulie.

Cine este Ian Coll, preparatorul fizic de lux trimis la echipa a doua a Universității Craiova

FANATIK a scris în exclusivitate despre venirea lui Ian Coll în Bănie. Preparatorul fizic scoțian le-a fost propus oltenilor de către cei de la Ludogoreț, formație la care a activat în perioada 2018-2021.

ADVERTISEMENT

Ian Coll și-a început cariera în 2009, la Celtic. Inițial, a fost membru al departamentului de știință sportivă la tineret, ulterior a ajus la echipa de senori. Iar, între 2015 și 2016, a fost șeful acestui departament. Coll a lucrat timp de șapte ani la Celtic, în perioada 2009-2016.

Apoi, scoțianul a preluat funcția de director ATP Sport Science Ltd, companie care oferă consultanță științifică în domeniul sportului pentru jucătorii de fotbal, dar și suport pentru știința sportului pentru mai multe discipline.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2018, Ian Coll a semnat cu Ludogoreț, formație la care a lucrat până în ianuarie 2021, când s-a înțeles cu Universitatea Craiova. Gruparea olteană l-a ademenit cu un salariu lunar de 10.000 de euro, unul neobișnuit de mare pentru un preparator fizic din campionatul românesc.

Mihai Rotaru a renunțat la Cornel Blejan, pentru Ian Coll

Pentru a susține salariul colosal pe care îl are Ian Coll, patronul Mihai Rotaru a renunțat, în această primăvară, la preparatorul fizic Cornel Blejan, care era cel mai vechi om de la echipa olteană. Acesta a lucrat timp de șapte ani pentru Universitatea Craiova.

Deși finanțatorul echipei a făcut eforturi considerabile pentru aducerea și păstrarea lui Ian Coll, antrenorul Laurențiu Reghecampf a decis să se dispenseze de preparatorul fizic scoțian, considerând că nu îi este de folos.

Iar mișcarea făcută de „Reghe” s-a dovedit a fi una de bun augur pentru Universitatea Craiova, care, în prezent, traversează o perioadă senzațională.

„Ian Coll se alătură, începând de astăzi, staffului tehnic al Universității Craiova. Preparatorul fizic scoțian are o experiență mare în acest domeniu, activând în trecut ca Head of Sport Science la Ludogorets Razgrad și Celtic. Ian s-a ocupat de pregătirea fizică a unor jucători precum Patrice Evra, Virgil van Dijk, Scott Brown, Scott Sinclair și Victor Wanyama. Bun venit și mult succes!”, era anunțul făcut de Universitatea Craiova, pe contul oficial de Facebook, în momentul în care Ian Coll a semnat cu aceasta.

Universitatea Craiova, neînvinsă din luna septembrie

Gruparea din Bănie are un parcurs extraordinar atât în campionat, cât și în Cupa României. Aceasta a înregistrat șapte victorii consecutive, iar ultima înfrângere datează din 20 septembrie, în campionat, contra ardelenilor de la CFR Cluj, scor 0-1.

Laurențiu Reghecampf a transformat-o pe Universitatea Craiova într-o echipă ultra-ofensivă, reușind să marcheze, în ultimele șapte meciuri, nu mai puțin de 23 de goluri.

În campionat, Universitatea Craiova se poziționează pe locul 2, cu 28 de puncte obținute după 14 meciuri jucate. Totodată, gruparea din Bănie este calificată în sferturile Cupei României, după ce în optimi a învins-o pe Baia Mare cu 4-0.

  • 21,11 milioane de euro este cota lotului Universității Craiova, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT