Life

Secretul pentru cel mai delicios păstrăv în crustă. Rețeta lui Florin Dumitrescu face furori pe internet și e foarte simplă

Rețeta de păstrăv în crustă a lui Florin Dumitrescu. Este perfectă pentru masa de Revelion, iar bucătarul și-a dezvăluit toate secretele.
30.12.2023 | 18:19
Secretul pentru cel mai delicios pastrav in crusta Reteta lui Florin Dumitrescu face furori pe internet si e foarte simpla
Rețeta de păstrăv în crustă a lui chef Florin Dumitrescu. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Superstiția spune că în noaptea de Revelion trebuie să consumi pește, iar dacă nu știi cum să-l pregătești, Florin Dumitrescu și-a dezvăluit rețeta de păstrăv în crustă. Care sunt secretele pentru cel mai delicios preparat.

Rețeta de păstrăv în crustă a lui Florin Dumitrescu

Una dintre cele mai cunoscute superstiții de Revelion spune că este obligatoriu să mănânci pește, pentru a trece peste obstacolele din noul an la fel cum acesta o face prin apă.

ADVERTISEMENT

În consecință, românii caută cele mai bune rețete pentru această ocazie, iar Florin Dumitrescu, fostul jurat de la Chefi la cuțite, și-a dezvăluit toate secretele și a spus cum pregătește el cel mai delicios păstrăv în crustă.

Rețeta celebrului bucătar este una simplă de pregătit, pentru care nu este nevoie de foarte multă experiență. Sunt necesare doar de câteva ingrediente proaspete, pasiune și răbdare.

ADVERTISEMENT

Astfel că, pentru a pregăti totul îți trebuie: 2 bucăți de păstrăv, 5 linguri de pesmet, 1 legătură de pătrunjel, 2 bucăți de dovlecei, 2 linguri de ulei de măsline, 2 vârfuri de sare de mare și 1 vârf de piper negru.

De asemenea, pentru a face păstrăv în crustă după rețeta lui Florin Dumitrescu trebuie: 150 g de iaurt, 2 căței de usturoi, 50 g de castraveți, 1 lingură de oțet balsamic, 1 ramură de cimbru și 1 ramură de busuioc.

ADVERTISEMENT

Pașii de preparare

Pentru început, folosește un prosop pentru a șterge păstrăvul, apoi condimentează carnea cu sare și piper și pune-o într-o tavă unsă în prealabil cu ulei de măsline. Partea importantă, crusta aromată, se obține din pătrunjel, cimbru și usturoi.

Toate acestea, tocate mărunt, se amestecă cu pesmetul, sarea si piperul. Peste se pune ulei de măsline, până se obține consistența dorită. Bucățile de păstrăv se ung, de asemenea, cu ulei de măsline, după care se adaugă și crusta.

ADVERTISEMENT

Păstrăvul se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la foc mediu și se lasă timp de aproximativ 14 minute. Între timp, dovleceii se taie pe lung. Se pun într-o altă tavă unsă cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se introduc, de asemenea, la cuptor.

Timpul de coacere al dovleceilor, conform lui Florin Dumitrescu, este de 20 de minute. Pentru sosul de iaurt, se curăță castraveții de coajă și de semințe și se toacă. Aceștia, un cățel de usturoi mărunțit, o lingură de ulei de măsline, busuiocul, sarea, piperul și iaurtul se amestecă bine. De menționat este că atunci când dovleceii sunt gata, se stropesc cu o cantitate mică de oțet balsamic.

ADVERTISEMENT