News

Ședință importantă a Coaliției. PSD ar accepta remanierea lui Vasile Dîncu. Condiția impusă PNL. Kelemen Hunor lipsește de la întrunire. Update

Conducerile PNL, PSD și UDMR se reunesc, miercuri, într-o ședință extrem de importantă a Coaliției. Vor fi mai multe subiecte pe ordinea de zi. Social-democrații doresc o remaniere, în timp ce liberalii se opun.
10.08.2022 | 11:18
Sedinta importanta a Coalitiei PSD ar accepta remanierea lui Vasile Dincu Conditia impusa PNL Kelemen Hunor lipseste de la intrunire Update
Ședință importantă a Coaliției PNL - PSD - UDMR. Sursa foto: colaj Fanatik / hepta.ro
ADVERTISEMENT
10-08-2022
13:02

PSD intenționează să-l remanieze pe Vasile Dîncu. Condiția: PNL să-l schimbe pe Virgil Popescu

Partidul Social Democrat ar dori schimbarea lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării Naționale. Pentru acest lucru, social-democrații impun o condiție partenerilor de la PNL: remanierea lui Virgil Popescu de la Energie, scrie Digi24.ro.

Cu o zi în urmă, Marcel Ciolacu nu a infirmat o posibilă plecare a lui Dîncu din Guvern, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta. 

Sursa citată notează că liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, dată fiind criza prin care trece țara din punct de vedere energetic. PNL nu exclude o eventuală remaniere a lui Popescu după sezonul rece.

10-08-2022
12:58

Ședința Coaliției a început fără Kelemen Hunor. Liderul UDMR e în vacanță

Ședința Coaliției de guvernare a început în jurul orei 15.00. Potrivit G4Media, din partea PNL participă premierul Nicolae Ciucă, ministrul de interne Lucian Bode și ministrul energiei, Virgil Popescu.

Din partea PSD sunt prezenți Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și ministrul de finanțe Adrian Câciu.

În schimb, de la UDMR absentează, Kelemen Hunor. Președintele formațiunii este în concediu până vineri.

După două săptămâni tensionate, cu mai multe scandaluri, liderii PNL – PSD – UDMR se reunesc, miercuri, într-o ședință extrem de importantă.

Ședință importantă a Coaliției PNL – PSD – UDMR. Posibile remanieri și rotativa guvernamentală, pe ordinea de zi

Pe agenda coaliției de guvernare sunt chestiuni cunoscute deja de opinia publică. Printre acestea, posibile remanieri guvernamentale, rotația premierului și problema UDMR generată de reacția lui Kelemen Hunor după declarațiile controversate ale lui Viktor Orban de la Băile Tușnad.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește subiectul remanierilor din Guvern, se pare că PSD insistă pe tema schimbării unor miniştri. Conform ȘtiriTVR, social democrații îi vor plecat din Executiv pe Vasile Dîncu de la Apărare.

Dîncu este considerat un opozant al liderului PSD, Marcel Ciolacu. În plus, notează sursa citată, șeful MApN ar fi și un aprig susținător a candidaturii lui Mircea Geoană la viitoarele alegeri prezidențiale. Această ideea nu ar fi deloc agreată de Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Site-ul postului public de televiziune adaugă că PSD încearcă să profite de greșelile făcute de Dîncu ca ministru al Apărării pentru a obține remanierea acestuia.

Social-democrații ar dori o plecare la ”pachet” a lui Dîncu, cu miniștri din alte partide: Sorin Cîmpeanu sau Virgil Popescu din partea PNL și Eduard Novak din zona UDMR.

ADVERTISEMENT

PNL nu susține ideea remanierilor

Dacă PSD nu se ferește să spună că Guvernul are nevoie de remanieri, liberalii se situează la polul opus.

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, spune că în interiorul PNL nu s-a discutat această temă a remanierilor.

ADVERTISEMENT

”În acest moment, repet, în interiorul PNL nu a fost discutată tema remanierii. Orice remaniere este atributul premierului şi atunci când va ajunge la concluzia, în urma discuţiilor din coaliţie, că trebuie să îmbunătăţească activitatea pe anumite portofolii, sunt absolut convinsă că premierul României va anunţa public”, a declarat aceasta.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, la ultima evaluare a miniștrilor, Nicolae Ciucă anunța că nu va face remanieri pentru că, a spus el, ”stabilitatea echipei oferă garanția că vom acționa responsabil”.

ADVERTISEMENT