News

Sediul BBC din Londra, vandalizat cu vopsea roșie. Televiziunea britanică a refuzat să-i numească ”teroriști” pe Hamas

Sediul BBC din Londra a fost acoperit cu vopsea de culoare roșie după ce televiziunea britanică a refuzat să-i numească ”teroriști” pe palestinienii Hamas.
14.10.2023 | 17:06
Sediul BBC din Londra vandalizat cu vopsea rosie Televiziunea britanica a refuzat sai numeasca teroristi pe Hamas
Sediul BBC din Londra, vandalizat cu vopsea roșie. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Sediul BBC a fost acoperit cu vopsea roșie sânge, în timp ce controversa continuă cu privire la decizia companiei de a nu numi masacrarea copiilor Hamas „terorişti”. Ofițerii de poliție au fost văzuți defilând în fața redacției după ce sediul BBC a fost acoperit de vopsea în urma controversei Hamas.

Sediul BBC din Londra, vandalizat cu vopsea roșie

Atacul are loc cu doar câteva ore înaintea unui marș planificat pentru un protest de solidaritate cu palestinienii. Poliția Metropolitană a confirmat pentru MailOnline: ”Suntem conștienți de daunele aduse unei clădiri din Portland Place, W1A. În acest stadiu, nu există nicio sugestie că acest lucru este legat de vreun grup de protest”.

ADVERTISEMENT

Clădirea este aproape de punctul de pornire al marșului de astăzi, care este programat să înceapă la Portland Place la ora 12 p.m. înainte de a se termina în Whitehall la aproximativ 15:00. Sute de protestatari s-au adunat în fața Broadcasting House a BBC din Portland Place înaintea unui marș pro-palestinian la Londra.

Steaguri și pancarte de susținere ale Palestinei au fost fluturate în timp ce oamenii au cântat, în timp ce sute de ofițeri de sprijin comunitar erau staționați în apropiere. Un cordon a fost plasat în afara intrării principale în clădirea BBC după ce s-a aruncat cu vopsea roșie peste intrarea redacției, în cursul dimineții.

ADVERTISEMENT

The Met a scris pe X: ”Înaintea unei demonstrații planificate pentru martie pentru Palestina de astăzi, o secțiune 12 a fost autorizată de la prânz în zona afișată. Orice persoană care participă sau asociată cu protestul Campania de solidaritate cu Palestina nu trebuie să se abată de la traseul stabilit, altfel poate fi arestată”.

Met a trimis pe teren 1.000 de ofițeri dedicați „patrulelor de asigurare și securitate” în urma unei creșteri „masive” a incidentelor de antisemitism din ultimele săptămâni. Fotografiile au arătat că clădirea era îngrădită în timp ce ofițerii de poliție stăteau alături în timp ce curățătorii încercau cu disperare să spele vandalismul.

ADVERTISEMENT

BBC și-a apărat decizia de a nu descrie militanții Hamas drept „teroriști”, cu toate că aceștia au decapitat bebeluși, în ciuda faptului că a primit o reacție uriașă din partea politicienilor și a celor din comunitatea evreiască. Refuzul postului continuă, în ciuda faptului că însuși Regele Charles a condamnat „actele barbare de terorism”, în timp ce Prințul și Prințesa de Wales au vorbit despre suferința lor în urma „atacului terorist al Hamas”.

În schimb, BBC se referă la Hamas ca la un grup „militant” și a descris masacrarea civililor drept un atac „militant”. Rabinul șef Ephraim Mirvis a acuzat radiodifuzorii că au încercat să „induce în eroare în mod voit” nefolosind cuvântul terorist, spunând: „Uciderea bebelușilor în timp ce dorm nu este actul unui luptător pentru libertate”.

ADVERTISEMENT

Între timp, secretarul Apărării, Grant Shapps, a cerut BCC „să caute busola morală”, în timp ce liderul laburist Keir Starmer l-a îndemnat pe radiodifuzor să „explice” raționamentul său. Radiodifuzorul și-a justificat utilizarea limbajului în numele imparțialității, adăugând că sarcina sa este să explice „exact ce se întâmplă pe teren, astfel încât publicul să își poată judeca singur”.

ADVERTISEMENT