Sport

Șeicii pregătesc premii record pentru Djokovic, Nadal și Alcaraz. “Va fi lupta supremă a titanilor”

O nouă competiție de tenis organizată în Arabia Saudită ar putea să îi adune pe cei mai tari sportivi din lume cum ar fi Novak Djokovic, Rafael Nadal și Carlos Alcaraz.
13.02.2024 | 17:20
Seicii pregatesc premii record pentru Djokovic Nadal si Alcaraz Va fi lupta suprema a titanilor
Djokovic, Nadal și Alcaraz sunt așteptați să se alăture turneului "6 Kings Slam".
ADVERTISEMENT

Șeicii pregătesc premii record în cadrul unui turneu special de tenis care va avea loc la finalul anului. Sportivii precum Novak Djokovic, Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, alături de alte trei nume mari, vor fi așteptați să se alăture competiției.

Un nou turneu de tenis în Arabia Saudită

Turki Al-Sheikh, proprietarul celor de la UD Almeria, este consilier al Curții Regale din Arabia Saudită și este Președinte al Autorității Generale pentru Divertisment. Al-Sheikh este și unul dintre oamenii importanți care au adus la Riyadh cele mai mari evenimente sportive.

ADVERTISEMENT

Astfel, Turki Al-Sheikh pregătește acum și o nouă competiție de tenis. Cu premii record pentru cele mai importante nume din clasamentul ATP. Pe pagina sa de X (Twitter), proprietarul celor de la UD Almeria a făcut anunțul oficial: “Pregătește-te pentru lupta supremă a titanilor. În octombrie 2024, Sezonul de la Riyadh va găzdui competiția ‘6 Kings Slam’, un turneu spectaculos în care vor concura șase titani ai tenisului mondial”.

Șeicii pregătesc premii record pentru Djokovic, Nadal și Alcaraz

În urma anunțului făcut de Turki Al-Sheikh, cei de la The Telegraph au investigat și au aflat mai multe detalii. Britanicii au descoperit că numele pe care șeicii vor să le aducă la “6 Kings Slam” sunt Novak Djokovic, Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev și Holger Rune.

ADVERTISEMENT

Indiferent de locul acestora în clasamentul ATP, cele mai dorite nume de către organizatori sunt cele menționate de jurnaliștii britanici. Cei șase tenismeni fiind și cele mai atractive personalități din circuitul mondial.

Pe lângă cele 6 nume, au fost dezvăluite și sumele record de bani pe care tenismenii le vor primi ca premii în cadrul turneului. De început, fiecare sportiv va primi suma fixă de 1.5 milioane de dolari. Ulterior, câștigătorul turneului va mai primi încă 6 milioane de dolari, ceea ce ar face ca acesta să ajungă la suma totală de 7.5 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Suma record pe care câștigătorul de la “6 Kings Slam” o va primi va face ca premiul să depășească de aproximativ trei ori banii primiți pentru câștigarea oricărui Grand Slam. În cadrul competiției din Arabia Saudită, cele 6 nume importante din clasamentul ATP se vor duela două zile la rând cu o zi pauză. Astfel, intensitatea va fi mai redusă și aceștia nu vor risca accidentări sau vreo oboseală fizică nedorită.

Riyadh, capitala mondială a sportului

Arabia Saudită încearcă să aducă toate sporturile celebre în țară și vor ca Riyadh să devină capitala mondială a sportului. În tenis, șeicii fac mutări importante. Recent, Rafael Nadal a fost numit drept ambasador al Federației de Tenis la Riyadh.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului șeicii au mai organizat turnee importante în Arabia Saudită. Dar se pare că prin “6 Kings Slam” aceștia vor să se impună pe plan mondial și să devină un turneu prestigios, poate, de nivelul Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Un obiectiv al șeicilor este și acela de a organiza un turneu de Masters 1000. Acest lucru pentru a intra în calendarul oficial ATP. De curând, arabii s-au implicat în găzduirea turneelor de tenis, curselor de Formula 1 și Moto GP, în golf, în galele de box și în competițiile de fotbal.

Implicarea șeicilor din Arabia Saudită este, momentan, văzută cu ochi buni de majoritatea sportivilor din tenis. Un exemplu este chiar Carlos Alcaraz: “Este bine pentru tenis că există mai multe locuri. Că țările în care mergem și în care jucăm se deschid puțin.

Arabia este o țară care evoluează foarte repede în toate sensurile. Ca țară și în lumea sportului. Au multe evenimente de fotbal, box, acum tenis… Cred că e bine pentru sport în general. Nu știu cât de departe vor ajunge, dar evoluează foarte mult”, a declarat spaniolul, potrivit celor de la as.com.

ADVERTISEMENT