Fotbal international

Șeicul de la Manchester City a cumpărat un club din Franța. Mansour bin Zayed deține 10 echipe

22.07.2020 | 15:36
Seicul de la Manchester City a cumparat un club din Franta Mansour bin Zayed detine 10 echipe
Șeicul care deține Manchester City, Mansour bin Zayed Al Nahyan, a cumpărat un club din Franța prin City Football Group, companie unde este acționat majoritar
ADVERTISEMENT

Șeicul care deține Manchester City, Mansour bin Zayed Al Nahyan, a cumpărat un club din Franța prin City Football Group, companie unde este acționat majoritar.

City Football Group mai are ca acţionari minoritari un grup de investitori chinezi, cu aproximativ 12 la sută, şi compania americană de investiţii Silver Lake, cu puţin peste 10 la sută.

ADVERTISEMENT

Din Franţa, CFG a fost interesat iniţial de clubul AS Nancy, dar şi-a îndreptat ulterior atenţia către Troyes, grupare evaluată la o valoare cuprinsă între 7 şi 10 milioane de euro.

Un club din Franța a fost cumpărat de șeicul de la Manchester City

Presa engleză a scris că miliardarul șeic de la Manchester City își dorește să extindă în continuare portofoliul de cluburi și de aceea a ales să cumpere clubul Troyes, aflat pe locul patru în liga secundă din Franța în momentul întreruperii sezonului.

ADVERTISEMENT

Adăugarea unui nou club în portofoliu face parte dintr-un plan mai larg care să le ofere jucătorilor tineri din ”galaxia” City oportunitatea de a se dezvolta. Franţa este privită ca o soluţie atractivă datorită naturii fizice a competiţiilor sale, mai aproape de Premier League, în comparaţie cu alte părţi din Europa.

De curând, CFC a achiziţionat clubul belgian Lommel, din liga secundă. Pe lângă Manchester City şi Lommel, CFG mai deţine grupările New York City FC (SUA), Yokohama Marinos (Japonia), Girona (Spania), Melbourne FC (Australia), Club Atlético Torque (Uruguay), Mumbai City FC (India) şi Sichuan Jiuniu FC (China).

ADVERTISEMENT

Cotidianul francez L’Equipe scrie că Daniel Masoni, actualul acționar majoritar de la Troyes, a mers luni să discute cu jucătorii, iar marți a ajuns la o înțelegere cu compania care o deține și pe Manchester City.

Mansour bin Zayed Al Nahyan este patronul lui Manchester City din 2008, iar şeicul din Emiratele Arabe Unite este cel mai bogat patron din Premier League, cu o avere estimatăla 23,3 miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Mansour bin Zayed Al Nahyan, în vârstă de 46 de ani, este unul dintre cei 19 copii ai celei mai bogate familii regale din lume. Şeicul Mansour este un important om politic şi de afaceri în Abu Dhabi. Familia lui Mansour are o avere cifrată la 1.000 de miliarde de euro. Cifră greu de perceput pentru o minte de om normal.

ADVERTISEMENT